Kunstprojekt på Rytterkasernen

Line og Morten diskuterer en detalje i vævearbejdet.

Af Ulrik Aagaard og Rasmus Mydtskov

Som en opfølgning til artiklen i sidste blad, har jeg snakket videre med Morten Tillitz, om hvordan det går med kunstprojektet.
(Læs den første artikel her – åbner i ny fane)

Hvordan syntes du, det er gået med kunstprojektet indtil nu?
Jeg synes det er gået meget fint indtil nu, jeg har haft nok at bestille, for der er mange ting jeg skal holde rede på. Der er rigtig mange involveret, men jeg synes, at folk er søde og meget imødekommende og forstående.
Jeg prøver at samle trådene, fordi der bliver jo lavet noget på de forskellige værksteder. På væverierne skal der males. På metaltingene fra Bregnevej, skal der sættes glas og keramik. På nogle af trykkene, skal der sættes noget træ og sættes i rammer. Rammerne er i egetræ og lavet på Træværkstedet. Der er en masse ting der blandes og det er der, vi er lige nu.   

Hvor langt er kunstprojektet nået på Rytterkasernen?
I midten af februar begynder jeg, at sætte ting op. Der skal i alt være 25 små værker og et stort værk. De små værker kommer op i februar. Lige nu går jeg og planlægger forskellige måder, at sætte dem op på. Til opsætningen skal der bruges hejsekraner og lifte, det skal organiseres.
Så skal jeg have en maler indover og have gjort væggene, så de er klar til, at sætte værkerne op på. Jeg skal have møde med arkitekten, for at spørge hvad han siger til at væggene males i de farver jeg har valgt.
Jeg har hyret en assistent, ind over projektet, for få en at samarbejde med, for at finde ud af, hvordan tingene skal være i den sidste ende.    

Hvad er næste skridt i Kunstprojektet?
Jeg skal på Bregnevej og se hvor langt de er kommet med de rammer, som de har lavet. Jeg var desværre været nød til at sende nogle af rammerne tilbage, da der var nogen problemer med nogle limninger, der ikke var som de skulle være.

Har du nogen dato på indvielsen?
Det har jeg ikke endnu, men det bliver nok i starten af april, eller i slutningen af marts.
Jeg skal jeg sammen med nogle af mediefolkene, rundt og tage billeder på de forskellige værksteder. Der skal tages er en masse procesbilleder. Det er meningen, at der på et senere tidspunkt, skal udgives en bog om kunstprojektet.

Montagen og Systuen på Bregnevej

Skovhjælperne i Tarup Davinde