Slut med at dele Disney+

Skrevet af Josefine Andersen

Det startede med at Netflix i 2022 begyndte at tale om at stoppe muligheden for at dele konto.

Efter at det har været en succes, har Disney+ nu valgt at følge i deres fodspor.

Hvornår sker det?

Den første november, vil Disney+ sætte de nye regler i kraft. I modsætning til Netflix der har indført et irriterende blokeringssystem, der ofte ikke virker ordenligt, vil Disney+ være mere streng, og Disney+ deling kan resultere i, at du får dit abonnement slettet.

Hvad er at kontodele?

En kontodeler, er en der har givet en anden adgang til deres konto. Hvilket vil sige hvis du deler med din mor, eller din kæreste, og i ikke bor sammen, så er det desværre forbudt og snart slut.

Hyklere

Da Netflix først startede med at sige de ville stoppe kontodeling, lavede Disney+ masser af grin med det og sagde de aldrig ville gøre det. Aldrig,varede åbenbart kun lige til, at de så Netflix tjente penge på det. Disney+ følger nu i deres fodspor, nu er spørgsmålet hvilken streamingtjeneste, der vil få os til at stoppe passworddeling næste gang.

Hvorfor?

I sidste kvartal mistede Disney+ 4 millioner abonnenter, de fleste af disse abonnenter var indiske, da Disney+ mistede retten til at streame Cricket League. Efter dette fjernede de også 50 serier og film. Du kan læse en artikel om det her

Disney+ og Netflix er selv kommet med mange grunde til dette bliver gjort. Blandt andet for brugernes egen sikkerhed, nogen synes det lyder som en dårlig undskyldning. For i bund og grund er det grådighed. De vil gerne tjene flere og flere penge, og det er ikke godt nok de bare tjener det samme, det skal gå op ad hele tiden. Det er også en mulighed at streamingtjnesterne ser, hvad de kan slippe afsted med, så de sætter priserne op hvert år, samt de andre ændringer, for at se hvor meget vi brugere vil finde os i.

Det skal nævnes, at lige nu er der protest fra skuespillere i USA, og der er forhandlinger i gang.

En sådan forhandling handler om indtjening på streaming, hvor skuespillerne ville have 2% af indtjeningen, men gik ned til 1% , hvilket filmstudierne mente var grådigt af dem. 1% af alt hvad de tjener på streaming, der skal fordeles på alle skuespillere, mener de er grådigt. Fordelt ud på billioner af skuespillere i alle film og serier vil de knap nok tjene et par kroner mere om måneden.

Disney abonnement

Det nuværende Disney+ abonnement, der er det eneste tilgængelige, er et fireskærms abonnement, hvilket betyder at fire ad gangen kan se Disney+, det har en pris på 79 kr. om måneden eller 790 kr. om året. Fra den første November vil Disney+ have 3 forskellige abonnementer at vælge i mellem. Den billegest version har fået tilføjet reklamer.

Standard med reklamer: 49 kr./md. – 2 enheder – Full HD/Stereo 5.1

Standard uden reklamer: 79 kr./md. 790 kr. – 2 enheder – Full HD/Stereo 5.1

Premium: 109 kr./md. 1090 kr. – 4 enheder – 4K/Dolby Atmos/Stereo 5.1

De nye abonnementer´s muligheder har ikke noget enkeltskærm abonnement, hvilket jeg vil sige er at straffe folk der bor alene. Jeg vil gerne nævne Netflix tilbyder for 40kr extra, at du kan du dele med nogen du ikke bor sammen, det kan være Disney+ vil indføre det også, men lige nu er der ikke noget der tyder på det.

Marsvinesafari i Lillebælt

Call of Duty: Modern Warfare 3 (2023) -Multiplayer Betaen