Marsvinesafari i Lillebælt

Skrevet af Rikke Birch Jensen

Jeg har været på marsvinesafari med min moster Ann og onkel Søren.

Turbåden hedder MS Marianne og er ejet af Kurt, som også er vores guide på turen og fortæller en masse om marsvinet, samt røverhistorier. Dette gør Kurt ikke kun på dansk, men han oversætter også til tysk og engelsk, så de andre turister kan forstå ham.

Kurt fortæller om mange ting, blandt andet hvordan Lillebæltsbroen er blevet bygget.

Den gamle bro startede byggeriet i 1925 og blev indviet i 1935, det er i dag 88 år siden.

Formålet med Lillebæltsbroen var at kombinere jernbanen og vejen, til den første faste forbindelse mellem Jylland og Fyn. Kurt fortæller også om hvordan den gamle Lillebæltsbro er bygget i vand.

Han siger også, at han holder en lille pause med at fortælle, imens vi sejler under den gamle Lillebæltsbro. Fordi vi ikke kan høre hvad han fortæller, når der kører biler og tog forbi, så kommer det til at larmer mega meget. Og tro mig det gjorde det også.

Kurt fortæller kaptajnen hvor han skal sejle hen, så vi hele tiden er tæt på marsvinene. Vi kunne tydeligt se en marsvinemor og dens nysgerrige unge, på et tidspunkt var moren til den ene unge svømmet ud under vandet for at finde noget mad, alt i mens den lille unge svømmede rundt imellem bøjlerne. Imellem bøjlerne så vi ikke kun marsvin, men der var en sæl der havde forvildet sig ind på marsvinesafarien.

Vi så mange marsvin på turen, marsvin lever i små flokke, når de har unger. Man kunne tydeligt se dem dykke op over vandet og ned igen, dette gør det lidt svært at tage nogle gode billeder af dem, da de er meget hurtige.
Jeg kigger rundt og ser om jeg kan se marsvin, imens jeg høre efter hvad der bliver fortalt. Samtidig prøver jeg at optage marsvinene, men det er lidt svært, fordi de dykker mega hurtigt ned igen.

Nogle gange kan det godt være svært at få øje på marsvinet, men man må være tålmodig og vente lidt endnu, for lige pludselig kan man se dem. Det var hyggeligt kan du tro. Det har også været en god og spændende tur og at høre om det hele.

Man kan se marsvin ved Middelfart ved den gammel bro, du går ned af en trappe til vandet og der er marsvin, hvis man er heldig og har tålmodighed. Og nogle gange er de der ikke.

Der skal være helt stille vand for at kunne se dem inde fra land. Hvis du er ude på vandet, er det ikke så svært at se dem. Det må godt være solskin. Men hvis der er skyer, når du stå på land, kan du bedre se dem eller tage solbriller på, det kan hjælpe lidt.

Vi sejler ud af den gammel havn i  Middelfart. I den båd kan du både stå op og sidde ned. Hvis du sidder ned, kommer du højt op at sidde, for så har du den bedste udsigt. Du kan også stå op og kigge rundt, i stedet for at du skal sidde og dreje dig rundt hele tiden. Nogle gang sad jeg ned og nogle gange stod jeg op. Kurt sagde, at vi gerne måtte gå ombord, men jeg skulle lige hente nogle pude til at sidde på. Jeg nød turen rigtig meget og retur tog han det også stille og roligt. Han gav den ikke gas, for vi kunne stadigvæk følge med om der var marsvin. 

Guiden Kurt fortæller, hvad han arbejdede med, før han gik på pension, og han ville gerne have været guide inden, men så ville han blive modregnet i sin løn.  Det var godt at høre om de ting og det var spændende at se. Han sagde også at marsvin lever i flok og marsvin lever i mindre flokke når de har unger.

Min  tålmodighed bliver prøvet af, men jeg venter og ser om der sker noget. Nogle gange har jeg meget tålmodighed og nogle gang har jeg ikke tålmodighed.

Når du er ude på marsvinesafari i en båd, kan du se dem mere tæt på, end du kan på land.

Det kommer an på hvor tæt de svømmer på land, ellers kan det være svært at se dem. Det er en god marsvinesafari vi er på, kan du tro. Turen tog to timer og det var det godt vejr, måske lidt overskyet men ikke regnvejr og det var også  varm.

Vi tog afsted klokken 9:30 og sejlede til klokken 11:30

Da vi kom tilbage, spiste vi frokost på fiskehuset ”Strib fisk” og vi kunne se ude over havnen.

Anmdelse af “Paw Patrol 2 – The Mighty Movie”

Slut med at dele Disney+