Produktionen på Bregnevej

Af: Rasmus Svendstrup. Fotograf: Simon Edlefsen

Vi har været på besøg på Bregnevej og besøgt Produktionen. Gruppen var tidligere på Camillagården, og flyttede på Bregnevej inden at Camillagården og Skovgården flyttede på Rytterkasernen.
Herunder kan I læse et interview med en af deres personaler, og nogle interviews med nogle af medarbejderne i Produktionen.

Fortæl om en arbejdsdag for i Produktionen?

I Produktionen møder medarbejderne kl. 8.00 ca. lidt afhængig af, hvordan busserne kører. Fordi vi har Corona restriktioner, har alle fri samtidig kl. 14.00. Hvis vi ikke havde corona, ville nogle medarbejdere først få fri kl.15.45.
Vi holder pause fra 9.30 til kl. 10.00 og middag fra kl. 12.30 til kl. 12.50, så holder vi en lille pause omkring kl. 14.00, hvor de fleste medarbejdere går hjem.


Hvad er Jeres arbejdsopgaver?

I Produktionen har vi mange forskellige arbejdsopgaver. For Aba Food i Søndersø, laver vi nogle kagefilm. Kagefilm er blevet meget populær, efter der har været kagedyst i TV.
Vi laver to forskellige produktioner til firmaet. Vi får leverer en rulle med kagefilm på ca. 1000 meter, her tæller vi ti meter op. Derefter pakker vi det i poser og sætter labels på. Kagefilmene kan man købe hos Brugsen og hos de fleste Købmandskæder.
Vi pakker kødsnore til et firma som hedder Oliba. Kødsnoren bruges bl.a. til at snører om rullepølser. Vi får kødsnoren i store ruller, som vi så pakker i ruller af forskellig længde. Herefter putter vi film og mærkater på. Vi laver ca. 1000 stykker af dem om måneden.
Vi laver forskellige pakkeopgaver til et firma der hedder ICM. Det er et sikkerhedsfirma, der bl.a. laver sikkerhedssko.

 Mere om Produktionens arbejdsopgaver?

Lige for øjeblikket, er vi i gang med at pakke klude i 5. kg. sække. Vi pakker måtter og andre opgaver for samme firma.
Vi pakker også mundbind, og mundbind er vigtigt i disse corona tider. Vi laver poser med 5 mundbind i. Herefter sætter vi en label på og svejser posen og lægger den ned i en kasse, og levere det til Værnemiddelsgruppen.
Vi laver optændingsbrænde. Vi har 3 medarbej-dere som kan håndtere de maskiner, som vi har til at flække træet. Vi laver sække med 5 kilo.
For Exsocraft pakker vi et sæt med beslag kits som vi lægger i poser. Vi laver ca. 400-500 en gang hver 2. måned.  
Vi klipper snører op for et snedkerfirma og ind imellem laver også noget læderarbejde for samme firma.
Alt i alt laver vi rigtig mange forskellige opgaver for mange forskellige firmaer. Medarbej-derne her i Produktionen kan lave mange forskellige opgaver og er rigtig gode til at omstille sig.

Hvordan får I nye arbejdsopgaver? Vi får mange arbejdsopgaver fra firmaer som kender os og vi har arbejdet for tidligere. Her på Bregnevej har vi Kim Petersen ansat til finde opgaver til Bregnevej. Vi får en del nye kunder som Kim skaffer. Andre kunder er gamle kunder, som vi haft i mange år og som kender os.
Vi er gode til at lave vores arbejde, så derfor bliver vi nogen gange anbefalet til nye firmaer af firmaer, vi har arbejdet for i mange år.

Der er en anden montage afdeling her på Bregnevej, hvordan samarbejder I med dem?
Vi opdeler opgaverne. Der er nogle opgaver, som de er gode til at lave og der er andre opgaver som vi er gode til at lave. Nogle af opgaverne skal være færdig til en bestemt tid, det tager den anden gruppe sig af.



Hvor mange medarbejdere og personale er der i gruppen? Vi er 17 medarbejdere og 4 personaler. Birthe Nielsen som arbejder på fuld tid, Torben Jørgensen som er her i 20 timer, og Kurt Vendelbo som også er er her i 20 timer og mig selv Rene Jørgensen på fuld tid.
Endvidere har Kurt udendørsområdet om vinteren hvor jeg har det om sommeren.

Har I nogen nye planer for i afdelingen? Vi har som sådan ikke nogen nye planer. Hvis der kan blive penge til det er vores drøm at der kan blive lavet et hul i væggen ud til lageret.
Når Træværkstedet bliver færdigt, bliver Sebastian også en del af personalerne her i Produktionen.

Allan Jacobsen fortæller: Jeg har arbejdet på Skovgården og været Skovhjælper i Havørnen. Efter det arbejde havde jeg lyst til at lave noget andet. Det er derfor at jeg arbejder her. Jeg har arbejdet i produktionen i halvandet år. Jeg tager nogle klude ud fra en pose og ligger dem i bunker
Jeg har også snakket med Christina Sørensen. Christina fortæller at hun tidligere arbejdede i butikken på Camillagården, her havde hun meget med perler at gøre. Jeg svejser mundbinds poser med 5 stk. disse poser får jeg fra nogle af mine kollegaer. Jeg har hjemmedag om onsdagen, ellers så arbejder jeg alle ugens dage her.
Joan Nielsen fortæller: Jeg har arbejdet ude på Camillagården, og nu kom jeg her til Bregnevej. Jeg har også arbejdet på Skovgården. Da jeg var på Skovgården var jeg i mediegruppen. Jeg arbejder med nogle ruller, som man sætter ned i en springform. Når mit produkt er færdigt skal Aba foods have det. Aba foods kigger i Søndersø. Jeg har en anden opgave i gruppen. Jeg kontrollerer det mine kollegaer har lavet, inden opgaven bliver sendt ud af huset. Jeg er blevet Kontrolkonsulent fordi Flemming Svendsen ikke er her så mange timer. Det er et job, jeg både er glad og stolt over. Det var René og Torben som har spurgt mig om jeg ville det. Det ville jeg gerne, så derfor er jeg konsulent i dag.
Jeg har også snakket med Michael Larsen. Han fortæller: Jeg har arbejdet ude på Skovgården i en del år, herefter kom jeg til Camillagården og nu er jeg her på Bregnevej. Jeg har holdt mit 25 års jubilæum på Odense Værkstederne. Jeg arbejder med mundbind. Jeg pakker 5 i en pose. Før jul og nytår 2000, lavede vi nogle kasser. Disse kasser kan bruges som cykelkurve. Jeg vil også fortælle at jeg er en af dem som laver optændingsbrænde.
Michael Nielsen fortæller: Jeg har arbejdet på Camillagårde, her var jeg i produktionen, jeg har arbejdet på Camillagården i mange år. Lige nu pakker jeg mundbind, hvor der skal være 5 i en pose. Jeg har et anden fast opgave. Hver morgen er jeg rundt på alle toiletterne her på Bregnevej. Jeg sørger for at der er papir, sæbe og håndsprit.
Artiklens forfatter sammen med René som er personale i Produktionsgruppen.

Køkken og Kantinen på Bregnevej

Interview med Kaffe Lars