Køkken og Kantinen på Bregnevej

Af: Rasmus Svendstrup: Foto Torben Markvardsen og Simon Edlefsen

Vi har været på besøg i Køkken/Kantine på Bregnevej. Herunder kan I læse nogle interviews med medarbejderne og personale.
Først lavede jeg interview med personalet Lone Kramager, om hvad de laver i køkkenet og i kantinen.

Fortæl om en arbejdsdag i kantinen?

Vi møder om morgenen lidt forskelligt. Vi er to som møder kl. 08.30. Vi starter med at lave kaffe og ordne morgenmad, så det er klart når kantinen åbner kl. 09.15. Herefter rydder vi op efter formiddagspausen, og vasker op. Vi får varm mad og smørrebrød fra Midtbyen i bokse, som vi rigger til.
Vi bager selv knækbrød, hjemmelavede boller og kager når der skal være møde. Om torsdagen gør vi alt klart til fredagens brunch. Jeg har fri om fredagen, her kommer Birthe fra Produktionen og afløser.

Hvor mange medarbejdere er der så her i kantinen?

Det er lidt forskelligt. Vi har nogle fra Job og Kursus Afdelingen, som skal prøve at være her en måned eller to. De kommer i køkkenet fordi, de skal se hvordan det er at arbejde i et køkken. Vi har kun to fastansatte, foruden de praktikanter som kommer fra Job og Kursus Afdelingen.
Vi er et lille team som kender hinanden godt og medarbejdere og personale fungerer godt sammen.

Har I nogen nye planer for Jeres arbejde i kantinen?

Nu hvor der er corona, har vi ikke så mange planer. Når der ikke er corona, tager vi ud og besøger andre køkkener og kantiner. Vi har for eksempel været ude i Basar Fyn og set hvordan køkkenet fungerer der, og set hvordan grønthandleren arbejder med sine grøntsager.

Lone Kramager og Lene Pilevold
Tine Skovgaard Larsen fortæller: Jeg har arbejdet her i køkkenet siden september 2020. Når vi kommer om morgenen har vi en vogn, hvor der gerne står opvask fra dagen i forvejen. Denne vogn skal ud i køkkenet, hvor den bliver tømt, og jeg vasker servicen op og sætter det på plads. Min opgave er primært at tage sig af opvasken. Jeg spritter også borde af. Her på Bregnevej spiser vi i to hold, efter hvert hold har spist, skal bordene sprittes af
Henrik Nygaard Nielsen fortæller: At han snart er 49 år og han arbejder ved Sunset Boulevard i Banegårdscenteret. På grund af corona er han hjemsendt derfra. I stedet for at gå hjemme er kommet i arbejde i kantinen på Bregnevej. Henrik fortæller også at han har været ansat hos en bager, et plejehjem og på Dalum kloster, som er et hvilehjem. På Dalum Kloster arbejdede han i køkkenet. I køkkenet laver han det som Lone finder på, som han skal lave. Når han er på arbejde i Sunset Boulevard kører han ned med skrald, henter varer i deres køle og fryseskabe. Han står også og laver sandwich. Han har arbejdet hos Sunset Boulevard af to omgange. Når Sunset Boulevard lukker op igen, skal han tilbage til Sunset Boulevard. Da Danmark lukkede ned pga. Corona var han glad for at komme på Bregnevej, for som han siger-“jeg er glad for at have noget at stå op til”.
Her til sidst har jeg også talt med Manuela Furtado Fernandes som fortæller. Jeg i født i Portugal. Her blev jeg mobbet og slået af både lærerne og eleverne på den skole jeg gik på. Det var min søster som hjalp mig med at komme her til Danmark. Jeg har arbejdet i Køkken/Kantinen i 2 år. Her på Bregnevej gør jeg rent på de forskellige kontorer. Jeg støvsuger, tørrer borde af og vasker gulv.

Medarbejder i Køkken/Kantine på Bregnevej

Produktionen på Bregnevej