Odense Pride 2023

Af Josefine Andersen

Her den 20 Maj var der pride i kongens have i Odense. En festival der fejrer LGBT-stolthed, selvbekræftelse, værdighed, lighed og øget synlighed af lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede som en social gruppe.

Historien om pride

Den første Pride fandt sted den sidste lørdag i juni måned 1970 i New York. Priden opstod for at protestere mod manglende rettigheder for bøsser og lesbiske og myndighedernes – og ikke mindst politiets – forfølgelse af dem.

Allerede i begyndelsen af 1970’erne, blev der afholdt mindre pride-arrangementer i København. Copenhagen Pride begyndte i 1996, da København var Europæisk Kulturby og hjemsted for årets Europride. Fra 1998 kaldtes festivalen Mermaid Pride og i 2004 skiftede den navn til Copenhagen Pride.

Småt men godt

I år er tredje gang der bliver holdt Odense Pride. Det er en ny festival og den er derfor stadig lille. Der er derfor kun få boder og en scene. Selv om festival er en lille størrelse, er der ikke mangel på mennesker. Der var nemlig mange der mødte op til denne fest.

Sceneshowet

I midten af festivalen var der en scene. På denne scene blev velkomst talen holdt. Der var et indslag fra racismefri By Odense. Senere på dagen var der musik indslag fra Emma Drews og Amalie Kristine. Hen mod slutning af festen var der drag show. Der var mange andre interessante indslag også. Det var også her der bliv lagt op til pride paraden.

Paraden
Pride paraden er en stor del af en hver pride festival. Den Betegner en politisk markering og demonstration for rettigheder og anerkendelse til LGBT+ personer. Det er en fejring af mangfoldighed og individets ret til at udtrykke sin seksualitet og kønsidentitet

Anmeldelse af “Star Wars Jedi: Surivor”

Dronning Charlotte Anmeldelse.