Dronning Charlotte Anmeldelse.

Af Josefine Andersen

Netflix præsenterer en pregenger serie til showet Bridgerton. Den handler om den unge Dronning Charlotte og hendes ægteskab med Kong Georg.

Hvad er Bridgerton?

Bridgerton er en romantisk bogserie skrevet af Julia Quinn. Historien forgår i 1800-tallets London. I I bøgerne følger vi grevefamilien Bridgerton i den sociale sæson.

Hvad er den sociale sæson

I 1800-tallet levede de fleste rige mennesker i store palæer langt fra andre. Hvilket gjorde det svært at finde en at blive gift med. Som løsning blev den sociale sæson skabt. En sommer fuld af fester, baller, middagsselskaber og picnicer. Her mødtes de unge for at danne par, i håb om at finde en at ægte. Denne tradition startede i 1700-tallet men endte ved første verdens krig.

Hvem er Charlotte?

Selvom familien Brigerton og historien om Dronning Charlotte er fiktiv, er historien baseret på virkelige personer. Dronning Charlotte var gift med Kong Georg den 3 Af England. Georg led af en psykisk sygdom. Man tror Georg har været maniodepressiv. Det er dog ikke bevist og der er mange andre teorier om hvad han led af.

Hvis du har set musicalen Hamilton som er på Disney+. Kong Georg fra denne musical er den samme Georg som i Dronning Charlotte.

Fact eller fiction

Vi skal huske på at serien starter ud med at sige. “Dette ikke er en historielektion. Det er fiktion inspireret af fakta. Alle friheder, som forfatteren har taget, er ganske bevidste.”

I Dronning Charlotte har de taget mange kreative friheder. Blandt andet ved at ændre Charlottes hudfarve. Men det er ikke den eneste ting de har ændret fra virkeligheden.

I serien har Kong George besluttet, at ham og Charlotte skal leve hver for sig. Fordi han gerne vil holde sin sygdom skjult fra hende. Dette er ikke virkeligt, eftersom de aldrig boet hver for sig. Og King George havde ikke nogle mentalproblemer på dette tidspunkt, han fik dem først år senere. Hvor han efterfølgende holdt det hemmeligt fra Charlotte i flere år.

I serien giver George en pomeranian til Charlotte. Hun var ikke specielt glad for den hund. Men i virkeligheden havde Charlotte allerede to pomeranianer da de bliv gift, som hun havde bragt med fra Tyskland

I serien kalder kongen sig selv Farmer George. Farmer betyder landmand. Det er et kælenavn han har valgt, fordi han er glad for landbrug og han er mere nede på jorden. I virkeligheden var det et øgenavn givet til ham af folket.

Dronning Charlotte taler engelsk i serien med en engelsk accent. I virkeligheden, da hun blev gift kunne hun slet ikke tale engelsk. Heldigvis kunne Kong George tale tysk, så de kunne kommunikere

I serien dør Dronning Charlottes eneste barnebarn sammen med sit ufødte barn. Dronning Charlotte er maget vred og skuffet eftersom de ikke har nogen arving nu. Dog har hun ikke nogle triste følelser for deres død. i virkeligheden var Dronning Charlotte meget oprevet over dødsfaldet.

I serien er det også et stort punkt, at der nu ikke er en arving. Hendes døtre bliver nævnt som jomfruer. Charlotte beskylder dem for ikke at være i stand til at blive gift. Det er fordi i virkeligheden ville Dronningen ikke lade dem blive gift, fordi kongen holdt så meget af dem og ikke ville miste dem. Tre af prinsesserne blev først gift efter deres forældres død.

Serien har også inkluderet mange ting der er virkelige.

Blandt andet I episode tre, spiller en ung dreng for Dronning Charlotte, dette viser sig at være Mozart. Den rigtig Mozart spiller for Dronning Charlotte i en alder af otte år.

Juletræer er en tysk tradition, og som sagt i serien, var det Dronning Charlotte der bragte denne tradition til England. Dog var det hendes søn der gjorde det til en populær tradition i England.

Er den god?

Det en velskreven kærlighedshistorie. Vi får både Charlottes, og hendes Følgesvend Brimsley’s historie. Samt Lady Danbury, du kender fra Bridgerton. Kulisser og kostumer er utrolig flotte. Og ligner noget fra en fantasy film.

Det en underholdende serie, hvis du allerede har set Bridgerton, vil du blive maget begejstret for denne side serie.

Odense Pride 2023

Anmeldelse af Fast X – Fast & Furious 10