Virtual Realitybriller i Sort gruppe

Af Rasmus Mydtskov

Hvordan fik du ideen til VR-brillerne?
Det er egentlig fordi jeg rigtig godt kan lide at spille computer og jeg ved hvor meget man kan få ud af det, som man ikke kan gøre i virke-ligheden.
Jeg har en ven, der selv spiller rigtig meget computer, så jeg har prøvet VR-briller hjemme ved ham. Han har også brugt dem på hans arbejde, så derfor har jeg snakket en del med ham, om hvordan de gjorde der.
Så har jeg prøvet, at udvikle lidt på det i forhold til hvordan man kan bruge det her på Rytterkasernen.

Hvordan fungerer VR- brillerne?
Man har selve VR-headsettet på. Man har sådan nogle controllere i hånden, så man kan bevæge hænderne i spillet. På væggen sidder der nogle kameraer, som kan læse hvor i rummet, du er henne. Hvis du kommer for tæt på væggen med VR-headsettet på, så dukker der et gitter op inde i programmet, som viser dig at du ikke kan gå længere.

Hvordan tror du at ideen bliver modtaget af borgerne?
Alt nyt er jo lidt overvældende i starten, så jeg tænker man skal lige se lidt af det. Måske kan det hjælpe, at se en anden prøve det først, så man måske selv får lyst til at prøve det. Indtil videre har dem der har prøvet det, syntes det var rigtig fedt.
Jeg har haft to fra Sort gruppe i dag, som har været til Rasmus Seebach koncert og det var de meget begejstrede for. Man skal bare lige prøve det et par gange, så man er tryg ved det. Man kan også starte med at sidde ned på en stol med brillerne på, så man væn-ner sig til hvordan det føles, før man begynder at rejse sig op.

Hvilke forskellige programmer er der?
Der er egentlig alt. Der er alt fra oplevelser til ferier til at man kan gå på arbejde. Man kan være en forsker, man kan arbejde i en grillbar og man kan skyde med bue og pil eller slås mod monstre.
Det behøver ikke kun at være spil, man kan også opleve koncerter eller biografoplevelser. Der er uen-deligt mange ting, så man kan bare prøve lige hvad man har lyst til.
Da jeg snakkede med Gabriel fik jeg lov at prøve deres VR-briller og det VR udstyr de har. Det føltes som at have en kombination af normale briller og dykkerbriller på, men brillerne kan indstilles så de passer alle. Det var helt mørkt da man havde dem på.
Det var sjovt og spændende, at prøve VR-brillerne og det udstyr de har til dem.

Mit job på Glamsbjerg Friskole

Ny afdelingsleder på Bregnevej