Maskinværkstedet på Bregnevej

Af Thomas Fugl og Rasmus Mydtskov


Carsten Hansen har arbejdet i næsten 27 år på Bregnevej og er uddannet som automekaniker hos Knud Hansen i Langeskov.
Kort tid efter jeg var udlært, kom jeg ud for et uheld, hvor jeg fik et handicap der gjorde, at jeg ikke kunne arbejde som automekaniker.
Efter mit uheld startede jeg på Revalideringen i Kochsgade og var der omkring 10 år. Efter Revalideringen var jeg i skånejob på en planteskole i Heden, men det var ikke lige mig.
I 1993 startede jeg på Bregnevej i Maskin-værkstedet. I Maskinværkstedet laver jeg mange opgaver ved standsemaskinen, hvor jeg standser emner ude til Hella og laver mange forskellige beslag til drivhuse. Endvidere laver jeg mange blomsterpinde og alle mulige beslag.
Jeg trives rigtig godt og er glad for mit job på Bregnevej og vil blive her, indtil jeg en gang  bliver pensionist.

Thomas laver Interview med Charlotte

Charlotte Hansen fortæller: Jeg har arbejdet i to omgange på Bregnevej. Jeg har været ude i Skånejob i en børnehave og hos Minibo, hvor jeg gjorde rent.
I april 2008 startede jeg på Bregnevej igen og har arbejdet alle årene på Maskinværk-stedet. Maskinværkstedet er godt nok mest en arbejdsplads for mænd, men jeg elsker at få sorte fingre og sort humor. Jeg laver blomsterbøjler og har mange opgaver ved standsemaskinen, hvor jeg laver lygtebeslag til Hella og rigtig mange beslag til Juliana Drivhuse.
Jeg har arbejdsopgaver stort set ved alle maskinerne på Maskinværkstedet, og jeg har det godt med nye udfordringer.
Jeg trives og har det godt på Maskinværkstedet, der er et godt kammeratskab, mine arbejdsopgaver er ligesom jeg ønsker at arbejde.
Jeg bor sammen med min dejlige mand og vi har snart sølvbryllup.


Jens Østergaard Mikkelsen fortæller. Jeg bor i eget rækkehus sammen min kone. Jeg har arbejdet i Maskinværkstedet i cirka ni år. Inden jeg startede på Bregnevej, arbejdede jeg på Camillagården i ca. 10 år. På Maskinværkstedet laver jeg lettere arbejdsopgaver, såsom blomsterstativer, som vi laver til Gasa. Jeg har flere opgaver ved koldsaven og mange bore opgaver. På grund af at jeg har et handicap i min venstre arm, har jeg lettere arbejdsopgaver. Endvidere er jeg i rengøringen og oprydningen.
I min fritid spiller jeg rigtig meget bowling, jeg spiller både på hold for handicappede og på et for ikke handicappede. Jeg spiller bowling på divisions plan.
Når det nye Træværksted er klar til at producere, har jeg talt med min værkfører om, at komme til at arbejde der. Jeg har tidligere arbejdet med træ.
Tidligere har jeg gerne ville ud i skånejob i en butik, men det har jeg droppet, på grund af jeg har fået nogle problemer med mit knæ og så den venstre arm, som jeg ikke rigtig vil lystre.

Helle Madsen i Butik og Egenproduktion

Mine oplevelser under Coronakrisen