Helle Madsen i Butik og Egenproduktion

Af Ulrik Aagaard

Jeg har lavet et interview med Helle Madsen. Helle er en gammel kollega, som jeg tidligere har arbejdet sammen med i Mediehuset på Skovgården.

Fortæl om dig selv?
Jeg hedder Helle Madsen og bor i Bolbro. I min fritid går jeg til patchwork, det har jeg gjort i mange år. Så har jeg også nogen gode venner, som jeg er sammen med en gang imellem, hvor vi enten besøger hinanden, eller er ude og spise sammen.

Fortæl om hvad du lavede, inden du startede i skånejob?
Jeg har arbejdet på Skovgården i mange år. Jeg startede med at arbejde i køkkenet, jeg var der i ca. ti år. Så fik jeg lyst til at lave noget andet. Jeg begyndte i Produktionen, hvor jeg var en del år. Så vendte jeg tilbage til køkkenet igen, fordi jeg ikke kunne tåle alt det støv, der var dernede og fordi jeg savnede kammeratskabet, vi havde i køkkenet.
Derefter var jeg en del år i Mediehuset, hvor jeg bl.a. arbejdede med bladet Skovnyt. Jeg var med til at starte bladet op, det var dengang på Dagcenteret Bredbjerghus, men det er rigtig mange år siden. Jeg har holdt 25. års jubilæum.

Fortæl om din udplacering i skånejob? Jeg har været udplaceret i en børnehave i Højme ved Dyrup, hvor jeg var med til at passe børnene. Vi spiste altid sammen med børnene, det var sådan, at man havde sin egen lille gruppe børn. De var med til at dække bord, efter vi havde spist, vaskede vi op.
Jeg var også med til, at gøre rent og med på ture eller ud på legepladsen, sammen med børnene.
Sidenhen blev der ændret til mere rengøring og opvask. Det syntes jeg ikke altid var lige spændende, at jeg altid skulle gå og lave sådan noget arbejde.
Jeg syntes også, at der var begyndt at blive for meget larm. Derfor valgte jeg at sige, at nu skulle jeg prøve noget andet arbejde. Jeg spekulerede på, hvad jeg godt kunne tænke mig at lave. Jeg kunne godt tænke mig, at være lidt kreativ.
Jeg snakkede med min Jobkonsulent og vi bliv enige om, at jeg søgte om at kom-me i Butik og Egenproduktion, her på Rytterkasernen.

Fortæl om dit nuværende job?
Jeg arbejder tre dage om ugen, lige nu er jeg to dage i butikken og en dag ovenpå, hvor jeg er med til at producere, nogle af de ting som vi sælger i Butikken. Fremover er det meningen, at alt hvad vi sælger i Butikken er noget, som vi selv producerer.

Hvad er dine planer for fremtiden?
Jeg regner med at jeg bliver her, indtil jeg engang ikke kan klare at gå på arbejde mere, så går jeg bare på efterløn eller pension.

Ivan arbejder i køkkenet og i Cafeen

Maskinværkstedet på Bregnevej