Mine oplevelser under Coronakrisen

Af: Rasmus Svendstrup

Onsdag d. 11. marts lukkede statsminister Mette Frederiksen (A) Danmark ned på et pressemøde. Jeg var lidt i tvivl om det også betød de beskyttede værksteder herunder Odense Værkstederne. Dagen efter tog jeg afsted fra Svendborg til Odense Banegårds Center, her ventede jeg på Søren, som for det meste arbejder ovre i Caféen i nr. 19. Søren og jeg plejer at følges af til Rytterkasernen fra Odense Banegårds Center.

Søren fik en opringning. Det viste sig at være et personale fra caféen i nr. 19, herefter ringede jeg til Rytterkasernens Mediehus for at høre om det samme.
Vi fik begge to samme besked, at vi ikke skulle tage
ind på Rytterkasernen, men tage hjem med det samme, da det ikke kunne betale sig at tage herind, i første omgang 14 dage. Det kom ikke som nogen overraskelse for vores personale, da man også havde fået samme besked på Grønnemose Værkstederne, som ligger i Svendborg.

Jeg fik dagene til at gå med, at sove lidt længe og spise frokost sammen med de pædagoger, som var på arbejde, og herefter gå en tur sammen med en af de øvrige beboere samt en pædagog.

I nogle uger var det også sådan, at man kun måtte være en beboer samt personale i vores fælleshus. ”Normalt” er det sådan, at vi alle 8 beboer kunne være med til spisning, sam-men med et personale. Ovre i vores fælleshus er hver anden stol blevet fjernet, så der nu er plads til 5 mennesker i stedet for 10 mennesker ved bordet, resten skal enten stå op, eller sidde i en sofagruppe, som også er i fælleshuset.

Jeg havde det ikke godt med situationen, at man skulle undgå social kontakt, da jeg har en del veninder. Da man er vandt til at se sine kollegaer, hvor nogle af dem også er mine veninder, var det en anderledes ting, at skulle snakke med dem i telefon i stedet for, at se dem på arbejdet. Jeg havde også sagt til en af de andre beboere, at jeg var træt, træt af at gå hjemme. Onsdag op til påske ringede et personale fra Rytterkasernens Mediehus for at høre, hvordan jeg havde det.

Om mandagen i den uge hvor der var Kristi Himmelfartsferie, fik jeg en af vores pædagoger til at ringe til Rytterkasernens Mediehus. Vores pædagog fortalte blandt andet, at jeg ikke havde det godt med at gå hjemme. 

Jeg havde planlagt en tur til Odense dagen efter. Da jeg sad inde hos Bager From, inde på Odense Banegårds Center blev jeg ringet op af et personale fra Medie. Han havde en idé til en artikel, som jeg skulle lave derhjemme. Den artikel minder meget om den artikel som Ulrik Aagaard har lavet, til dette blad. Da jeg var kommet hjem, blev jeg igen ringet op af et personale fra medie, denne gang spurgte han mig om jeg kunne tænke mig, at komme til Odense Værkstederne og lave denne artikel i stedet for. Mit svar var at det kunne jeg godt tænke mig.

Jeg startede op mandag d. 25. maj. Det er godt at se sine nogle af sine kollegaer igen. Med hensyn til aflysning af alle udendørs festivaler samt koncerter, håber jeg på at de kommer igen til foråret og sommeren 2021.

Maskinværkstedet på Bregnevej

Billeder fra haven på Rytterkasernen