LykkeLiga – ”Verdens bedste” Liga

Af Rikke Birch

Måske har du hørt om Lykkeliga eller måske har du ikke nogen ide om, hvad det er, men for mig er det verdens bedste Liga. Jeg er glad for, at spille håndbold på BR66 ’De glade unger’ i Langeskov, som er en del af Lykkeliga.

Jeg er 24 år og er den ældste spiller i Lykkeliga. Jeg har fået kompensation til at være med, da der ikke eksistere et lignende hold, for os glade unge over 18år. Dette vil dog ændre sig til oktober. Da vores træner som hedder Claus Schmidt Hansen, vil udvide med et håndboldhold til os over 18.

Claus er en rigtig ildsjæl. Han bruger rigtig meget tid på Lykkeliga og har altid haft håndbolden helt ind under huden. Han startede som spiller, så dommer og nu træner. Der bliver tit lavet sjov med, at Claus bor i hallen. Claus har udtalt sig om LykkeLiga ”Det har ændret hele mit liv, det vil sige jeg er gået ned i tid, startet eget firma, det hedder Level. Lykkeliga gør mig simpelthen så glad, jeg vil leve af det”.    

Lykkeliga er et stort hold, der bliver ved med at vokse sig større og større. Det er utroligt at se hvordan det bliver ved og ved. Der eksisterer ca. 55 klubber rundt om i landet, som har omkring 650 spillere tilsammen, og der kommer løbende flere hold til. Derudover er der også en klub på Færøerne og en på Grønland. Norge og Sverige har også vist interesse for LykkeLiga.

Rikke Nielsen, som er en tidligere kendt håndboldspiller, har startet Lykkeliga i Aalborg og har ført den videre ud i landet.    

BR66 ’De glade unger’ giver god motion, grin, glæde, gode venner og sammenhold. Derudover er der er der også utrolige mange andre gode oplevelser. BR66 ’De glade unger’ har blandt andet løbet ind sammen med både H.C Odenses første damehold og GOG’s herrehold. Vi har i klubben også haft æren, af at blive trænet af H.C Odense u16 piger. De glade unger har også haft besøg af målmanden Søren Haagen under en træning.

Udover de gode oplevelser og alle de andre dejlige ting, så er der en helt fantastiske stemning i hallen, når vi træner. Vigtigst af alt, så er der plads til alle, der har lyst til at spille håndbold. Uanset om man sidder i kørestol, er dårligt gående eller har andre handicaps, man kunne tænke var en forhindring, så er de det ikke, for der er plads til ALLE, som vil spille håndbold.

Lykkeliga har et landshold, hvor alle spillerne i ligaen er med på holdet, det blev offentlig gjort ved en happening, lavet af Hummel, som er sponser. Alle spillere har fået et diplom, som bevis på, at man er en del af landsholdet samt en spillertrøje, i rød hvide farver. Der er et helt særligt motiv på trøjerne, det er alle spillers håndaftryk.

Info boks:

  • Hvad: Håndbold for handicappede
  • Hvem: BR66 – De glade unge
  • Hvor: Børmosevej 3. Langeskov Hallerne. Hal 1
  • Hvornår: Lørdage kl. 10 til 11.
  • Kontakt: Claus Schmidt tlf. 23452022

Rikke Birch

  • 24 år
  • Arbejder på Odense Værkstederne, i Butik og Egenproduktion 3 dage om ugen og i Rytterkasernens Mediehus 2 dage.
  • Spiller håndbold i fritiden

Denne artikel er også blevet bragt i Ugeavisen Odense tirsdag den 29. oktober 2019.

Anmeldelse af Kronprinsens Bog ”Under Bjælken”

Anmeldelse af “Mugge og Vejfesten”