Anmeldelse af Kronprinsens Bog ”Under Bjælken”

Af Tina Johansen

Jeg har læst Jens Andersens bog om Kronprins Frederiks liv, fra hans fødsel og indtil 2017. Bogens titel er ”Under Bjælken”.

Bogen er rigtig god og spændende og jeg kan anbefale alle, der interesserer sig for kongehuset og dets medlemmer at læse bogen.

Jeg har lavet en anmeldelse af bogen. Hvis du skulle få lyst til at læse bogen kan du låne den i medie.

Bogen er skrevet efter samtaler og rejser med Kronprins Frederik, gennem halvandet år, samt en lang række samtaler med hans hustru, lillebror Prins Joachim. Mor, Dronning Margrethe. Far, Prins Henrik, vennekreds, og den tidligere hofchef Per Thornit, samt Kronprins Haakon af Norge og Kronprinsesse Victoria af Sverige.

Et afsnit hvor jeg synes det var rigtigt spændende, var om hans rejser med Sirius-patruljen. Hvor de er lukket inde i telte i meget kulde og hvordan hans ting enten er våde eller frosne om morgenen.
 
Det første møde med Australske Mary Donaldson, hvor de leger ”kis-pus” med pressen, for at pressen ikke skal ”lugte lunten.” om det nyforelskede par.

Et andet afsnit jeg syntes er rigtig godt er om motionsløbet for hele Danmark, i forbindelse med hans 50 års fødselsdag (det vi kender omtalt som Royal Run). Det var et løb hvor Kronprinsen løb 1,6 kilometer i Ålborg, Århus, Esbjerg, Odense og sluttede med 10 kilometer i København, og hvor hele Danmarks befolkning var inviteret til at deltage. Det var det løb der fandt sted 2. pinsedag 2018.
En bog der virkelig tryllebandt mig, og som jeg håber denne anmeldelse har givet dig lyst til at læse.   

 

Julemarked på Rytterkassernen

LykkeLiga – ”Verdens bedste” Liga