Formel 1 sæsonen 2020

Af: Rasmus Svendstrup

Formel 1 sæsonen er netop afsluttet. Som så meget andet her i 2020 havde Covid 19 også noget at sige for formel 1 sæsonen. Formel 1 sæsonen skulle have gået i gang i marts måned, men kom først i gang i juli måned.

Her vil jeg skrive noget om hvem der blev verdensmester, og også lidt om hvad der er sket i de forskellige teams.

Lewis Hamilton 7. dobbelt verdensmester.

Efter løbet i Tyrkiet lykkedes det Lewis Hamilton at blive verdensmester han fik 346 point i alt. Samtidig blev han også det mest vindende kører i formel 1. Han nåede at få 123 point mere end Valtteri Botthas som også kørte Mercedes.  Lewis har i alt 95 sejre, mens at Michael Schumacher kun har 91 sejre i alt. Det er endnu uvist om Lewis Hamilton kører for Mercedes i 2021 sæsonen. Valtteri Botthas har skrevet kontrakt med Mercedes for 2021 sæsonen.

Lewis Hamilton 7. dobblet verdensmester

Siden sidste artikel om formel 1.

Siden min sidste artikel om formel 1 nåede Sebastian Vettel fra Ferrari at komme på podiet. Han fik en 3 plads i Tyrkiets grand prix. Sidenhen kom det frem at Sebastian Vettel fortsætter hos teamet Aston Martin. I stedet for Sebastian Vettel kommer Carlos Sainz Jr. Som i denne sæson har kørt hos Mc Laren til at køre for Ferrari. I Mc Laren teamet kommer så Daniel Ricciardo, som har kørt i Renault teamet. Så Mc. Laren teamet hedder Lando Norris og Daniel Ricciardo. Hos Renault teamet vender Fernando Alonso tilbage så Renault teamet til næste år hedder Fernando Alonso og Esteban Ocon.

Fernando Alonso vender tilbage til formel 1 i 2021

Nyt om team Haas

I team Haas er begge kørere skiftet ud. Kevin Magnussen som har kørt sæson 2020 for Haas teamet har meldt ud at han skal være med i den amerikanske Le Mans serie. Kevin Magnussen nåede at få 4 år hos team Haas. I team Haas hedder kørene for 2021 sæsonen Mick Schumacher, søn af Michael Schumacher, og Nikita Mazepin. Mick Schumacher og Nikita Mazepin har i 2020 sæson kørt formel 2, som er klassen lige under formel 1.

Danske Kevin Magnussen siger farvel til formel 1 efter 4 sæsoner hos team Haas.

Mit syn om formel 1 sæsonen 2020

Jeg synes selv at Lewis Hamilton har domineret meget i denne sæson. For mig minder sæsonen lidt om årene hvor Michael Schumacher dominerede det hele. I år var det bare Ferrari som kunne se til mens Mercedes dominerede. I Michael Schumacher tiden, var det Mercedes der kunne se til mens Ferrari dominerede. Jeg håber på at der kommer flere nærkampe i formel 1 fremover. Hvis der ikke er så meget covid 19 tilbage går formel 1 sæsonen 2021 i gang i marts måned.

Brunsvigerens Dag på Rytterkasernen

Rigsretssag hvad er det og hvordan fungere det