Rikke laver medaljer til maraton løb

Af Torben Markvardsen

De sidste 3 år har Egenproduktion lavet medaljer til Cannonball Marathon på Hollufgård. Det et løb der foregår hvert år. Løbet består af en 7,1 km rute i området ved Glisholm Sø og Hollufgård i Odense Syd.
For 1/2 maraton skal ruten løbes 3 gange. For 1/1 maraton skal ruten løbes 6 gange.
Hvert år har Egenproduktion lavet nogle unikke medaljer. Det har jeg laver en artikel om. Først snakkede jeg Rikke Birch, som har lavet medaljerne og derefter med Ninna.

Rikke med en af medaljerne. Her kan I se hvor store de er

Rikke fortæller: Det har været meget spændende, at være med til at lave medaljerne. Jeg havde en idé, inde i hovedet af hvordan medaljerne skulle se ud. Jeg meldte mig til, at være med til at lave medaljerne. Det har været rigtig sjovt, at være med til og en rigtig god  og spændende udfordringEfter jeg havde talt med Rikke lavede jeg et interview med Ninna. Mit første spørgsmål til Ninna. Fortæl om medaljerne i laver?

Medaljerne skal bruges til noget der hedder Cannonball maraton på Hollufgård. Det er en tilbagevendende begivenhed hvert år, hvor de gerne vil have os til at lave medaljer.
Vi lavede det til dem for første gang i 2018 og vi har lavet medaljer for dem hvert år siden.

Hvordan fik i kontakt med arrangørerne?

Det var vores afdelingsleder Rikke, der tilbage i 2018 fik kontakt, med en af arrangørerne af løbet over Facebook.
De søgte efter nogen der kunne lave nogle alternative medaljer. Det har gjort hvert år siden 2018.

Hvordan fik I ideen til det i har lavet?

Det er vores medarbejdere, der bestemmer hvordan medaljerne skal se ud. Det første år var det flere, der var med til at bestemme, hvordan medaljerne skulle se ud. Den første medalje vi skulle lave, skulle der bores et lille hul i. Der var vi lidt af en udfordring, at bore huller, fordi boret blev hurtigt slidt.
Næste år gjorde vi det lidt nemmere, der satte vi en lille krog i til båndet, der skal om halsen. Sidste år var det Jan der bestemte, at der skulle laves et hus.
I år er det Rikke Birch der har lavet designet. Rikke havde lavet nogle forslag og resultatet blev en trekant, den er nem at skære i glas. Derefter skal trekanten pyntes med glas-stykker i mange forskellige farver, som bliver til blomster efter brændingen.

Medaljer som Rikke har lavet gennem årene

Fortæl om hvordan medaljerne bliver lavet?

Vi har lavet medaljerne i glas, men de er åbne over for, at vi måske godt kan lave andre ting, men indtil videre i de tre år vi har leveret medaljer, har det været i glas.
Vi har forskelligt værktøj, vi bruger til at skære i glas med. Vi skal have en bund på glasset først, hvor vi kan lime noget andet oven på, for at vi får to lag.

Hvor mange skal i lave?

Denne gang har de bestilt 250 stk. til løbet.

Har i tidligere lavet noget lignende?

Ja, det har vi. Det er 3. gang vi laver medal-jerne til løbet, som sagt har vi gjort det siden 2018, hvor vi lavede dem for første gang.
Lige nu er vi i gang med vores juleting som vi også laver i glas.
Det er lidt omvendt her i Egenproduktion, når det er jul så laver vi påsketing, som er det næste vi skal i gang med.

Rikke sammen med Nina som er personale. Ninna hjælper med at brænde medaljerne.

Rigsretssag hvad er det og hvordan fungere det

Kreativ dag i Gul(d) gruppe