Danseforestillingen ”De Vilde Svaner” i rådhushallen i Odense

Af Line Bach Huus

Torsdag den 19. december 2019 var nogle af os fra Odense Værkstederne Midtbyen oppe på rådhuset og se en danseforestilling som det Kongelige Teater Balletskolen Odense havde lavet.

Hvert år viser de en ny forestilling. Og i år viste de en danseforestilling, der hedder ”De Vilde Svaner”, som fortolker H.C. Andersens eventyr om de vilde svaner. Det en klassik ballet og moderne dans eksplorere, når skønhed, forbandelse og forvandling strides.

En piges modige kamp om retten til at tie og kæmpe for at kunne tale for at frelse sine brøde. Brødrene er blevet forvandlet til nogle svaner på grund af forbandelsen. Den lille pige bliver sat til at strikke en masse bluser til hendes brødre og søstre, inden at forbandelsen er hævet.  Hvis det lykkes hende, kan hendes brødre og søstre blive til prinser og prinsesser igen. 

I historien ender det med, at det næsten lykkes og der er en af dem der stadig har en svanevinge. I balletten bliver de til prinser og prinsesser igen. Det er en Ballet som eleverne fra Det Kongelige Teaters balletskole i Odense og den gymnasiale dansegrunduddannelse DGU har lavet. Der er rigtig mange flotte kostumer og kulisser med i balletten og god musik. Og det er nogle rigtige gode danser, der er med i balletten, og de gør det alle sammen rigtig godt. I starten af balletten er der en, som fortæller om, hvad balletten handler om. Da forestillingen begyndte, hørte man et ur, og så kom alle danserne frem. Forestillingen begyndte varede cirka en time.

Jeg synes at det var en rigtig flot forestilling.  

Klik på billeder for at se dem i fuld størrelsen.


Erik Jørgensen i Skånejob hos 7-Eleven

Interview med Annette fra Køkkenet og Cafeen