Brians to job på Odense Værkstederne

Af Thomas Fugl og Carina Jessen

Fortæl om dig selv, og hvad har du lave før?
Jeg hedder Brian Nielsen er 45 år Jeg arbejder 2 dage om ugen som Skovhjælper i Tarup Davinde og 3 dage i Cafe og Rengøring. Jeg har været ansat i 5 år som Skovhjælper. Tidligere har jeg været i Idrætsgruppen på Camillagården. Inden da arbejdede jeg i de forskellige afdelinger på Bregnevej. Jeg har også spillet i Sækken med Hiphoppere.
I min fritid har jeg et mobildiskotek sammen med en kammerat. Vi spiller til fester fødselsdag og lignende. Hver onsdag spiller jeg hockey i Lund-haveklubben. Det har jeg gjort nu i næsten 20 år.

Hvordan er det at komme i Cafe/Rengøring på Rytterkasernen?
Det er dejligt, jeg laver noget som er anderledes end det, jeg laver som skovhjælper. Jeg har tidligere arbejdet om fredagen i den gamle Cafe Klare og jeg har lyst til at fortsætte med Café arbejdet.

Hvad er dine arbejdsopgave? Når vi møder om morgenen, aftaler vi dagens opgaver i Cafe/Rengøring. Jeg laver kaffe og sætter sodavand i køledisken. Jeg står ved kassen og betjener kunder, som betaler enten med MobilePay, kontant eller på konto.

Hvorfor valgte du Cafe/Rengøring? De arbejdsopgaver i Caféen er dejlig afvekslende, i forhold til de arbejdsopgaver, jeg har som skovhjælper.

Hvad er dine opgaver som skovhjælper her ved Havørnen?
Jeg møder klokken 8. Om vinteren kører jeg med bus og om sommeren cykler jeg. Om morgenen mødes vi alle skovhjælpere, får en kop kaffe og aftaler hvad vi hver især skal lave.
Jeg har mange forskellige arbejds-opgaver som skovhjælper, jeg ren-ser brugte mursten som derefter genbruges. Det er en opgave vi får penge for.
Jeg er med til at ordne indhegninger-ne så de er klar til, når dyrene skal på græs. Jeg renser ukrudt og lig-nende med en snegleklipper.
Jeg er med til at holde rent ved hundeskoven, jeg skifter affaldsposer og her bruger jeg også snegleklipperen til at holde rent.

Kunne du tænke dig, arbejdet var mere afvekslende som skovhjælper?
Begge steder er der mange forskellige arbejdsopgaver. Det nyder jeg rigtig meget.  Skovhjælper er et dejligt job i den friske luft og jeg får en rigtig god motion.

Thomas interviewer Brian i Tarup Davinde.

Interview med 25års jubilar

Træværkstedet på Bregnevej