Af Linda Hvidsten
Jeg er så heldig at være en af dem, der har glæde af en besøgshund. Ham jeg får besøg af hedder Felix. Han kommer sammen med sin ejer de på besøg ca. en gang hver 3 uge.
For mig betyder det meget at have besøg af Felix. Han er en glad og dejlig hund og giver meget glæde.
Hos mig forgår det sådan, at når Felix kommer ind, starter han med at snuse over det hele. Derefter sidder jeg sammen med hans ejer, der finder godbidder frem som jeg kan give ham. Derefter hyggesnakker vi og jeg nusser med Felix. Et besøg varer ca. 30 minutter og herefter siger vi tak for i dag.
Hvordan får man en besøgshund?
Det er TrygFonden, der står bag besøgshundsordningen i Danmark. TrygFondens besøgshunde er faktisk Danmarks største besøgshundekorps.
I Danmark findes der 657 besøgs hunde, som fordeler sig rundt i de forskelige kommuner.
Fyn har glæde af 51 besøgshunde. De befinder sig i Assens, Faaborg–Midtfyn, Kerteminde, Middelfart, Nordfyns Kommune, Nyborg, Odense og Svendborg.
Besøgshundeordningen er et gratis tilbud til institutioner og plejehjem i hele Danmark.
Sådan bliver en hund til besøgshund
For at en hund kan blive en besøgshund, skal den igennem 2 undersøgelser.
- Den ene undersøgelse går ud på, om hunden sund og rask og smertefri.
- Den anden ting de skal igennem, er en adfærdsundersøgelse. Her tester de hundens temperament og åbenhed over for fremmede.
Hundens ejer skal også til en samtale med TrygFonden om opgaven som besøgshundeekvipage. På den måde kan man afstemme forventninger til forløbet.
TrygFonden vil gøre en forskel
Hvert år støtter TrygFonden hundredvis af projekter. I 2022 brugte de 650mio. kroner på tryghedsskabende aktiviteter. TrygFondens besøgshundeordning er med i den pulje.
Sådan kan bosteder og plejehjem få besøgshund:
- Som institution er det vigtigt at skabe opbakning i personalegruppen. Derefter skal man vælge en kontaktperson, som kan stå de praktiske ting, som der følger med i forhold til at få besøgshund
- Det næste trin er, at kontaktpersonen tilmelder institutionen på hjemmesiden besogshunde.dk.
- Derefter venter man på, at TrygFonden ringer kontaktpersonen op til en samtale, hvor der snakkes om, hvad forventningerne er (Der kan være ventetid ang. Hvornår de ringer kontaktpersonen op).
- Det sidste trin er at TrygFonden godkender institutionens profil. Derefter kan kontaktpersonen logge ind og finde hunde, der er ledige i deres område. Derefter sender trygfonden en startpakke med information, vandskål og hvad der ellers skal bruges.
Hvis du har spørgsmål ang. Besøgshund ordning/eller gerne ville have besøgshund kan du/i kontakte TrygFonden på 45 26 08 14