Bali er kommet tilbage til Kulturhuset.

Af: Rasmus Svendstrup

Musikgruppen Bali har tidligere ligget i Kulturhuset, derefter kom de ud til spillestedet Kansas City. Herefter kom de tilbage i deres tidligere lokaler. Herunder kan I læse mit interview med dem, hvor de blandt andet fortæller hvorfor at de flyttede tilbage til Kulturhuset.

Interview med Gerhard fra Bali: Hvad var baggrunden til at I flyttede til Kansas City?

I forbindelse med at Odense Værkstederne skulle slås sammen og flytte til Rytterkaser-nen, så det ikke ud til at der var plads til os. Det var en af grundene. Vi ville gerne ud i Kansas City, der er et stort øvested for musikgrupper, for at se hvordan det foregår derude.
Der er rigtig mange bands der øver, så kunne det være sjovt lige, at være sammen med andre musikere, som er dygtige og som øver sig. Det var en anden grund, til at vi flyttede derud.

Efter nogen tid derude flyttede I tilbage til Rytterkasernen, hvorfor gjorde i det?

De fleste band som øver derude, øver sig om eftermiddagen og om aftenen. Vi øver jo om dagen fra kl. 11 til kl. ca. 14. Vi så ikke så meget til de andre bands, en gang imellem hørte vi nogle trommeslagere som øvede sig. En sjælden gang var der også nogle band som øvede sig, det var ikke så meget, vi så til de musikere.
Vi var lidt ene og alene i en kæmpe stor bygning, der var ikke nogen hyggekrog, hvor man kunne snakke med andre. Det var lidt kedeligt, at være derude. I starten var der lidt trangt, men efter et stykke tid fik vi lidt mere plads.
Vi fik øvet en masse og det var rigtig godt, og der var masser af plads til at øve og man kunne koncentrere sig.
Der var nogle af musikerne i Bali, som savnede fællesskabet her på Rytterkasernen. På et tidspunkt besluttede ledelsen, at vi skulle flytte hertil for, at komme tættere på de andre medarbejdere her på Odense Værkstederne, hvor vi så skulle blive en del af Musik og Teater gruppen.

Hvordan er det så, at vende tilbage til kulturhuset? Det er meget anderledes end det har været før, på nogle områder. Der er ikke så meget plads til, at øve for Bali alene. Vi har ikke rigtig vores eget øverum. Når der er plads og der ikke foregår andet i lokalerne øver vi.

Den længste øvetid, har vi om fredagen. Der kan vi øve fra kl. 11-12 tiden og indtil kl. 15.30, derover har vi også fået nogle andre øvetider. Det er til gengæld ikke så meget, som det var før vi flyttede.
Vi spiller også sammen med Sækken med Hiphopperne, og er også med til, de andre musikalske ting der foregår. Alt i alt så er arbejdstiden også lige så lang, som den var før, men det er bare noget andet vi laver.
Vi har ikke plads til alt vores udstyr, ellers er alting godt. Jeg fornemmer at folk er glade for, at være tilbage hertil, og være tilbage hos deres kammerater i midtbyen.

Kan du fortælle om samarbejdet mellem Bali og Musik og Teater?

Som jeg lige nævnte kort, så foregår der et samarbejde mellem Bali og Musik og Teater gruppen. Vi har altid gang i et projekt hvor Bali spiller til.
Sammen med nogle af de andre fra gruppen, laver vi et teaterprojekt, hvor der er musik med. Lige nu er det lidt hemmeligt, så derfor kan jeg ikke, fortælle mere om det på nuværende tidspunkt.
Nogle enkelte af musikerne i Bali kommer også om onsdagen, hvor Bali ikke øver normalt,  hvor de er med til samspil med Sækken med Hiphopperne. Lige nu må vi ikke komme ud af huset og spille koncert.

Interview med Frederik Spieser og Mikkel Lolk Larsen, som er musikere i Bali:

Hvordan var det at være ude på Kansas City?
Det var jo fedt nok i starten. Vi havde tænkt meget på, hvordan det var, at komme derud. Vi fandt ud af at det ikke var særlig godt socialt derude. Det var lidt væk fra det hele, folkene fra Bali havde det ikke godt med, at være derude.
Grunden til at det ikke var så godt, med at være derude var, at der ikke var så mange andre derude. De andre kom jo stort set først, når vi havde fri og tit om aftenen. Vi havde bedre plads derude. Vi savnede også, de andre fra Odense Værkstederne derude.

Hvordan er det så at vende tilbage her til Kulturhuset? Det er dejligt, det er som at vende tilbage, til de gode gamle dage igen. Det er rigtig lækkert og positivt at komme tilbage.

Fortæl om hvad der er sket i Bali? I Bali har vi fået en ny forsanger, han gør det rigtig godt, han synger meget rock and roll. Han hedder Simon. Sidste gang at Bali gav koncert her på Rytterkasernen var da Lise Haavik gav koncert nede i gården, da gav Bali nogen numre inden Lise gik på.

Tak til Gerhard, Frederik og Mikkel fra Bali, fordi de havde lyst til at deltage i denne artikel. Vi her på Rytterkasernen er glade for at Bali er vendt tilbage

Mit nye arbejde i Havørnen

Mit job på Glamsbjerg Friskole