Anmeldelse af statsministerens nytårstale

Af Thomas Fugl

Det har været nytår og statsminister Mette Frederiksen har traditionen tro holdt sin nytårstale. Det er anden gang i hendes regeringstid, at hun holder sin nytårstale. Jeg har altid syntes, at Mette er god til at holde tale, men den her nytårstale, syntes jeg er hendes bedste tale indtil videre.

Hun er god til at tale direkte til folk, så alle kan forstå hende. Hun er god til at holde pause på de rigtige steder.

Nytårstalen kom, selvfølgelig gæt engang kære læser, til at handle meget om Corona. Mette talte rigtig meget om det fællesskab, vi har haft i forbindelse med pandemien og at vi hver som enkeltpersoner har været gode til at vise samfundssind.

Mette håber, at når foråret kommer og det bliver påske i starten af april måned, at samfundet ligner sig selv en smule igen. Hun gjorde også opmærksom på, at vi her i begyndelsen året vil gå nogle svære måneder i møde, det fik hun så sandelig ret i.

Statsministeren talte også om andre ting i nytårstalen, blandt andet klima og miljøet.

Hun talte om noget, man måske ikke taler så meget om i den offentlige debat. Selvom Danmark er et lille land, så kan vi godt have problemer med at skaffe arbejdskraft til de tyndt befolkede områder. Der mangler praktiserende læger, at der langt til de nærmeste uddannelsesinstitutioner eller sygehuse. Der er også brug for nærpolitistationer.

Det er allesammen ting statsministeren Mette Frederiksen og regeringen gerne vil gøre noget ved. Det må vi håbe lykkedes på et tidspunkt. Hvis du har lyst til at se hele talen kan du se den her:

https://www.stm.dk/statsministeren/nytaarstaler-siden-1940/mette-frederiksens-nytaarstale-1-januar-2021/

Spilanmeldelse: Among Us

Anmeldelse af ‘Fate the Winx saga’