Anmeldelse af ‘Fate the Winx saga’

Af Josefine Andersen

Hvis du en pige født i 90’erne eller senere, er der en chance for du har hørt om serien Winx Club. Der har kørt på Nickelodeon og TV2, nu har Netflix udgivet en ny version af series kaldet ”Fate the Winx” saga. Det her er en ny historie. Så spørgsmålet er, om den kan leve op til de forventninger seriens fans har?


Hvad er Winx Club?
Winx er en Italiensk tegnefilmsserie. Produceret af kompagniet Rainbow. I den følger du de seks venner Bloom, Flora, Layla, Musa og Tecna, der studerer på magiskolen Alfera. De har magiske fe-transformationer, og bekæmper de onde hekse Icy Darcy og Stormy.

Netflix og Winx
Netflix har haft fat i Winx før. I 2016 udgav de serien World of Winx, den serie havde to sæsoner, og nærmest er gået i glemmebogen siden hen. Det var en spin off serie. Men efter den slutning valgte Rainbow at udgive en ny sæson af det normale Winx, der ignorerede alt hvad der skete i World of Winx.

Dårlig start
”Fate” er ikke kommet godt fra start, da traileren kom ud, var folk hurtige til at udpege at hende der spiller Musa var hvid, imod sætning til hendes asiatiske karakter i serien.  Latinoen Flora var blevet udskiftet med en karakter der hedder Terra, der også er hvid. Det store spørgsmål, hvor er Tecna? Hun mangler!

Et andet problem er også, at tøjet de har på i Winx, er kendt for deres farverige tøj, og i denne live action, ligner de noget en kvinde i trediverne ville gå i. Ikke en 16-årig pige. De har også fjernet deres glitrende magiske fe transformationer, hvilket er en meget populær del af serien.

Dark og edgy
”Fate” er for et ældre publikum. Netflix har en trend med at tage populære pigeserier, og gøre dem mere attraktive for voksne, såsom ” Chilling Adventures of Sabrina” og ”Anne fra Grønnebakken”.  Begge kendte børneserier, Netflix gjorde ”mørke”, men bare fordi du tilføjer alkohol og et par monstre, gør det ikke til en serie for voksne. ”Fate” har mange teenagerklichéer, som Sky der forelsker sig i Bloom første gang de mødes. ”Fate” har så travlt med at være voksen, den taber sit publikum. Alt er mørkt i serien, fra hvordan den ser ud til de jokes der bliver brugt. Fans af serien elsker Winx for den farve og glæde den indeholder, hvilket ”Fate” desværre har fjernet.

Karaktererne
Der er allerede nævnt at Netflix fjernede karakterer, men hvad med dem, der er tilbage, lever de op til dem selv? Desværre ikke, folk har klaget over de seneste sæsoner af Winx hvor deres personligheder har været uden udvikling. Men her i ”Fate” har de masser af personlighed. Desværre er deres personkarakter ofte negative. Dem vi kender som de bedste venner, hader alle hinanden. Bloom den glade pige der elsker feer, er slet ikke interesseret i at være på skolen. Stella er forfærdelig og der er et kærlighedsforhold mellem hende og Sky, hvilket aldrig har eksisteret før. Musa holder alle ude og Terra er en nervøs enspænder. Deres personligheder er så langt fra de originale, at hvis du ændrede deres navne, ville jeg ikke vide det var dem.

Plottet
En ting serien har gjort rigtigt er at plottet fangede mig fra starten. Med alle dens fejl var den spændene. Det er en stor omskrivning fra originalen, men den er god. Den har plantet mange spørgsmål fra seerne, ligesom i den originale serie stiller den spørgsmålet: Hvem er Blooms forældre og hvorfor endte hun på jorden? Indtil videre har det omskrevet hendes historie, det bliver spændende at se, hvor det vil føre hen.

Er den god eller dårlig?
Trods alle dens fejl, syntes jeg, at er den faktisk er god. Jeg tror, du ville kunne nyde den bedre, hvis du enten ikke går op i ændringerne, eller slet ikke har set den originale serie. Hvis du kan lide magi, og teenserier og lidt gyser, så er den værd at se.

Gerunder kan du se traileren for serien.

Anmeldelse af statsministerens nytårstale

Anmeldelse af ‘Call of Duty Black Ops Cold War 2020 ‘