Anmeldelse af Gran Turismo-filmen

Skrevet af Simon Bilde

Gran Turismo filmen er baseret på en rigtigt hændelse, lavet ud fra Sony´s nok største bilspilsserie til Playstation som er lavet af Polyphony Digital

Filmen forgår i England, hvor man følger en ung mand der hedder Jann Mardenborough som elsker spillet Grand Turismo, så meget at han spiller det hele tiden. Hans drøm er at han meget gerne vil blive professionel racerkøre, det har han villet siden han var lille, hvor hans far tog ham med til en biludstilling. Men nu hvor han spiller så meget Playstation skaber det problemer mellem ham og hans far, Steve Mardenborough, som mener at han ikke skal sidde indenfor og spille Playstation, men han skal ud og nyde det dejlige vejr, sammen med hans bror. Steve prøver ihærdighed på det, men det lykkes ikke. Jann`s far, som er tidligere fodboldspiller vil gøre alt for sine sønner og mener at det at spille videospil ikke er noget man kan leve af.

I mellemtiden er der mand der hedder Danny Moore, der starter GT Academy sammen med Polyphony Digital (skabern af Grand turismo spillet). GT Academy er en virtuel racersimulator, der skal gøre det muligt at se, hvilken spiller der er bedst til at køre. Spillerene får en enestående chance for at køre i deres GT Academy program. De kørere der er bedst, får en helt utrolig mulighed for en chance på en rigtig racerbane, Hvilket får dem tættere på drømmen om at blive en rigtigt racerkøre. Men først skal Danny finde en mekaniker, hvilket sjovt nok lykkes. Han finder Jake Salter, som hjælper ham, han er sgu ikke så glad for, men han overgiver sig.

Om aften sniger Jann sig ud midt om natten til en fest sammen med nogle venner, og hans bror.

Her møder han sin barndoms Crush. Men på vejen hjem bliver han jaget af politiet, på grund af at han ikke vil stoppe. Her kan man virkelige se hans køreegenskaber, som faktisk er rigtig gode efter alle de timer ved Playstationen, det har virkelig givet pote. Da de kommer hjem står deres far og venter.

Jann skal arbejde hos hans far, som straf for at have stjålet bilen. Og igen igen kommer de op og skændes, det ender med at Jann cykler ned i sit lokale spillecenter og ser hans navn stå på en skærm. Jann er blevet udtaget til at køre i GT Academy.

I GT Academy skal de køre race i nogle meget flotte Nissan GTRS, sammen med Jake Salter som bliver deres mentor. Men for at komme videre skal de køre mod andre professionelle kørere. Det går dem meget godt.

Alt i alt synes jeg det er en rigtig god film, men jeg synes bare de fokusere alt for meget på forholdet mellem Jann og hans far, men det giver en god forforståelse for, at hvis man laver noget man har en passion for, så kan alt lade sig gøre. Men jeg synes også at filmen er godt lavet, på baggrund af at det er et spil de har lavet om til en film. Jeg synes dog den godt kan virke lidt langsom til tider selvom det er en rigtig historie omkring Janns passion.

Jeg vil give filmen 4 stjerner

Call of Duty: Modern Warfare 3 (2023) -Multiplayer Betaen

Historien bag Mortens aften