Wednesday Anmeldelse

Anmeldt af Josefine Andersen

Netflix præsenterer den nyste version af Addams familien, instrueret at Tim Burton.

Hvem er Addams familien?

Addams familien er en tegneserie lavet af Charles Addams. der først optrådte i 1938 i New York avisen. Siden da har de haft flere film og tv serier lavet om dem både tegnet og med ægte mennesker.

Familien består af Morticia, en vampyr inspireret kvinde der også er spåkone, hendes mand Gomes der forguder hende og deres to børn Wednesday og Pogsley. I huset bor os en levende hånd der hedder Ting og en butler ved navn Lurch. De har os flere familie medlemmer der er med nogle gange. Der i blandt andet en stor levnede stak hår ved navn It og Gomes bror Fester.

Familien Addams er en satirisk version af den ideelle amerikanske familie fra det 20. århundrede: en mærkelig rig aristokratisk klan, der glæder sig over det makabre og tilsyneladende er uvidende om eller ligeglade med, at andre mennesker finder dem bizarre eller skræmmende. med tiden har de udviklet til at være mere mærkelige, til at være direkte sindssyge i de ting de gør.

Plottet

I denne nye version af Addams, følger vi dattern Wednesday, der skal starte på en skole ved navn Nevermore academy, hendes forældre mødtes på denne skole, men Wednesday ønsker ikke selv at gå der. men maget hurtigt finder hun ud af der er en anden som er ude på at gøre en ende på hendes tid der.

Skuespillerne

Serien har en godt cast af gode skuespiller. Der præsenterer karaktererne vel.

Christina Ricci, der spiller Wednesday I Addams filmen fra 90erne, er med i serien som den rødhåret Marilyn. Wednesday selv er spillet af Jenna Ortega, der er mest kend for hendes rolle i stuck in the middle. Catherine Zeta-Jones spiller Morticia og vi ser også Gwendoline Christie I serien.

Hvad er godt og dårligt

Serien har ikke rigtig en tids linje. Vi kan se der går flere uger fordi historien springer fra en weekend aktivitet til den næste weekend aktivitet, hvilket gør det hele tiden sker noget spændende, men det også lidt for maget på en gang. Selvom det er en privat skole, ser vi nærmest ikke noget af skole delen, kun lige i de første par episoder og efter det er skole delen nærmest væk.

Skuespillerne gør et godt arbejde med at give os interessante karaktererne gennem historien, med forskellige personligheder der er dybere end mand lige tror.

Det har også nogle gysser scener, der kan give et lille gys men er samtidigt heller ikke for skræmmende.

Selve Addams familien, ud over Wednesday er ikke så maget med i serien, hvilket måske er for det bedste siden de er ret skuffende i deres karakterer og ikke lever op til tidligere versioner af Addams familien, dog er det som gjorde den animeret film der kom ud i 2019 heller ikke, så måske vi bare skal vende os til at de har forandret sig.

Serien som så mange andre ender på en cliffhanger. Så vi håber at Netflix ikke aflyser den. Som de har gjort med mange andre serier. Dog tror jeg vi kan forvente sæson 2 fordi Wednesday er lige nu, er den 3. mest populære serie Netflix har haft i sin tid.

Rytterposten – December 2022

Lucia-optog i Musik og Teater