Viking Rubber Company

Af Jannik Jensen og Frans Rusbjerg. Foto: Torben Markvardsen

Mandag den 2. november tog vi en tur til Faaborg, for at besøge Viking Rubber Company som primært laver arbejdstøj.  Med Corona krisen hærgen lige nu, laver de mest genan-vendelige mundbind under navnet VRMundbind.
Vi synes det kunne være fedt at snakke med nogen fra Danmark, som laver miljøvenlige mundbind og derefter fandt vi frem til VRMundbind på Facebook.

Lidt historie om Viking Rubber.

Tilbage i 1935 blev Viking Rubber grundlagt på Sjælland. I 1940 flytter de produktionen til Charlottenlund, hvor mu-lighederne var større. På det tidspunkt var der 25 ansatte i virksomheden. Virksomheden er gået i arv gennem flere generationer og i dag ejes firmaet af Alexander Mygind Andersen.
I dag har firmaet en fabrik i Vietnam med omkring 300 ansatte og på fabrikken i Danmark omkring 25 ansatte.

Viking Rubber idag

Da Coronaen holdt sit indtog, startede de med at producere genanvendelige mundbind bl.a. til det tyske og franske marked. Ideen opstod på fabrikken i Vietnam, hvor der var høj efterspørgsel, da smittetallene var høje i Asien.
Da hele Corona situationen eskalerede i Europa og i Danmark blev deres mundbind også efterspurgt herhjemme.
Mundbindene er lavet af 3 lag stof. Der er forskellige størrelser og der er ikke elastik i deres mundbind, da elastikken ikke holder lige så godt i vaskemaskinen. Deres Mundbind kan tåle at blive vasket i vaskemaskinen og kan vaskes ved 60 grader. Firmaet går meget op i bæredygtighed og de laver deres mundbind, så miljøvenlige som muligt.

Tak til Alexander, for at du gav dig tid at lade dig interviewe og den spændende rundvisning på din fabrik.
Vi synes, at det var spændende, at høre om deres genanvende-lige mundbind og hvordan de bliver lavet på en miljøvenlig måde.

Herunder kan I høre et interview med direktør Alexander Mygind Andersen fra Viking Rubber i Faaborg.

Anmeldelse af Mafia Remake

Julesalg på Odense Værkstederne