Thomas Helmig – Hele Danmarks pop dreng!

Af Svend Oliver Digens

Vi har danset og sunget hans egen sang den om pigerne og første gang. Jeg præsenterer en stor musiker inden for dansk pop. Thomas Helmig stå bag hits som, Nu hvor du har brandt mig af, jeg tager imod, stupid man, midnat i Europa, Malaga og mange flere. Jeg har personligt været til ti Helmig koncerter og der er altid fest og fed lykke til alle.

Thomas Helmig er født den 15. oktober 1964 og er en dansk sangskriver, musiker og producer. Som ung tog Thomas på udvekslingstur til Detroit, Som lægger i USA. Thomas gik på high school, her fik den unge Thomas hørt motown og fik en kærlighed overfor soul og motown musik som f.eks. Stevie Wonder. I 1983 var Århus rock hovedstaden i Danmark og her hang Thomas ud på byens musik steder. I 1983 bliv Thomas Helmig forsanger i funk-bandet elevatordrengene, hvor han mødte musikere som Palle Torp, Claes Antonsen og Uffe F. Isaksen. Elevatordrengene blev en succes, men gik dog i opløsning to år efter. I 1985 var der krise i Afrika derfor gik nogle danske musikere sammen om støttesangen som hel enkelt hed ”Afrika” her åbner Helmig hele sangen. Afrika bliv den mest spillede single plade i Danmark, samme år kom hans debutalbum ”Thomas”.

Thomas Helmig er den kunstner som har modtaget flest priser ved DMA gennem tiden, 16 priser er det blevet til. I alt har Thomas Helmig udgivet 16 studiealbum rpå både dansk og engelsk hvor det seneste er ”Takker” fra 2018.

I dybden med mine Thomas Helmig favoritter

Midnat i Europa skrev han som ganske ung, den handler om Thomas som ung. Den stammer fra albummet ”2” (1986). Jeg hører den som en fyr som har mange tanker, som måske forvirrer ham og der er mange der mener noget om ham og han ved ikke hvad han skal mene om tingene. Men når Thomas sidder alene i sin lejlighed en midnat stund i Europa så har han tid til at tænker over tingene ”så ved jeg hvad jeg skal tro på så ved jeg hvad jeg skal mene om alt og det hele”.

Malaga handler om de steder Helmig har boet da han både har haft bopæl i USA, Spanien og her i Danmark. Malaga er fra albummet ”Helmig herfra” (2006). Som var det første dansksproget album siden 1990. Samtidig var familien Helmig flyttet tilbage til Århus, hvor det hele begyndte i denne smukke ballade, siger han godnat til alle de byer han har boet i. Thomas kommer dog frem til konklusionen at det er i Århus jeg har hjemme ”jeg lukker mine øjne i Århus” ude godt hjemme bedst.

Jeg tager imod Er et rigtigt fest nummer, jeg tager imod, var med som et nyt nummer på opsamlingsalbummet ”årene går de største af de første” (1997). Jeg tager imod har en fed intro og rytme hvis du skal sætte en fest i gang er den perfekt, den handler om når der sker noget fedt i ens liv skal man tage imod det, måske skal man gribe de muligheder som viser sig og turde at hoppe ud på dybt vand, livet rakker hånden ud jeg tager imod.

Thomas Helmig live

Thomas Helmig er god live, han har altid gode musikere bag sig. Han forstår virkelig at fyre den af og få publikum med, ved f.eks. at synge med og danse. Thomas Helmig valg af numre er fede, han har historier, som det er mig der står herude og banker på, nu hvor du har brændt mig af og stupid man som bliver spillet til stor begejstring, men Thomas Helmig har også tit et lidt mere ukendt nummer gerne sidst på koncerten, som jeg personligt er vild med. Han bruger også meget tid på at romancer de forskellige numre, dette synes jeg både kan være godt og skidt. At spille en længere solo hvor musikerne viser hvad de kan er megafedt, men jeg husker også en ballade som blev fuldstændig lavet om til et op tempo nummer. Thomas Helmig er en god popmusiker han har arbejdet sammen med et vel af danske musikere bl.a. Anne Linnet, Sanne Salomonsen, Søs finger og Lis Sørensen. Thomas Helmig har desuden medvirket og nogle gange produceret for bl.a. Gnags, TV2, Hanne Boel. I 2008 dannede han sammen med kim Larsen, Johnny Madsen og Klaus Kjellerup ”Den gule negl” som var et protestband mod at der var/er så mange steder man ikke må ryge cigaretter, det bliv til sangen hold dig på måtten. Som jeg mener er skrevet af Kim Larsen. Thomas Helmig har mange forbilleder indenfor musikken. Kim Larsen/Gasolin, Gnags og Stevie Wonder er de største inspiration kilder, men samtidig har også kunstnere som Ray Charles, Bob Dylan, Sebastian og CV Jørgensen fyldt i Thomas Helmigs sangskat.

Ny leder på Odense Værkstederne

Nyt om Formel 1