Ny leder på Odense Værkstederne

Af Rasmus Svendstrup

Den 1. marts fik Odense Værkstederne ny leder. Den nye leder hedder René Paaske Jørgensen. Jeg har lavet et portræt af René, som i kan læse herunder.

Den 1. marts fik Odense Værkstederne ny leder. Den nye leder hedder René Paaske Jørgensen. Jeg har lavet et portræt af René, som i kan læse herunder.

Fortæl om dig selv?

Udover jeg hedder Renè, så er jeg 45 år og bor i Hjallese sammen med min familie. Jeg har en søn på 7 år, og en datter på 10 år. Jeg er uddannet pædagog, det har jeg været siden 2006.
Jeg har arbejdet mange steder blandt andet på børnehjem, og på nogle steder hvor folk skulle udredes. På et tidspunkt blev jeg leder. Jeg har været leder forskellige steder, bl.a. i nogle børnehaver. Jeg har også været afdelingsleder i Svendborg kommune, hvor jeg var leder for nogle støttecentre. Før jeg kom til Odense Værkstederne, var jeg leder af bo og støttecentre i Odense.
Inden jeg blev pædagog lavede jeg noget spændene. Jeg har en fortid som lydmand, hvor jeg blandt andet har arbejdet på musikhuset Posten og Dexter, som begge to ligger i Odense. Jeg har også undervist i musik, på forskellige ungdomsskoler.

Hvad tænkte du da stillingen som leder af Odense Værkstederne blev slået op?

Jeg kendte jo godt til, at den ville komme. Jeg synes det er et meget spændende område, at arbejde inden for. Lederen af det beskyttede arbejdssted Grønnemoseværkstederne i Svendborg hedder Steven Nordsmark, som jeg kender og hans arbejde lyder spændene. Da stillingen blev ledig, her på Odense Værkstederne tænkte jeg, at det måske er noget for mig. Jeg spurgte også Vagn hvad han synes og spurgte ham om forskellige arbejds-relaterede ting. Det var ikke bare en gammel drøm, det var en ny drøm som jeg synes var vigtig, og det har det været.

Hvilke fremtidstanker har du for Odense Værkstederne?

Det er et stort spørgsmål. Lige nu skal jeg lige lære stedet at kende og i lære medarbej-derne og personalet at kende, før vi går videre. Vi har været lagt ned af corona og et år inden coronaen blev Camillagården og Skovgården lagt sammen, og flyttet herind på Rytterkasernen.
Vi skal se på, hvad vi kan lave med vores webshop. Hvis medarbejderne og personalet har nogle drømme er det vigtigt for mig, at disse drømme kan gå i opfyldelse. Jeg har været rundt på besøg, at jeg kan se at I har det godt, så vi skal videre den vej.    

HGP 2022 – Se her, hvor det bliver afholdt i år

Thomas Helmig – Hele Danmarks pop dreng!