”The Ballad of Songbirds and Snakes” anmeldelse

Skrevet af Josefine Andersen

Den kendte bog og filmserie Hunger Games (dødspillet) er tilbage med en ny film. Baseret på bogen ”En fortælling om sangfugle og slanger” af Suzanne Collins. Dette er en forløber. Det betyder, at historien forgår før den originale historie.

Hvad er Hunger Games?

Dødspillet bedre kendt som the Hunger Games, er en dystopisk ungdomsserie, der forgår i det fiktionelle land Panem. Panem er delt op i 12 distrikter samt hovedstaten.

I serien følger vi Katniss Everden, der bor i stat 12. Folk der bor der er meget fattige. Katniss er nød til at gå ud og jage uden for bygrænsen, for at kunne overleve. Samtidig er der frygten for dødspillet. Hvert år bliver 2 personer fra vært distrikt udtrukket i en lodtrækning til at detage i spillet. Grunden til det eksisterer er fordi, at distrik 13 gjorde oprør for lang tid siden. Og dødspillet er en påmindelse og frygtskabelse til aldrig at gøre det igen. I dødspillet skal de 24 personer der bliver sendt ind, kæmpe til døden. Kun en kommer levende ud.

Ved det 74. dødspil bliver Katniess søster udtrukket til at detage. For at redde hende, ofrer Katniess sig selv og tager hendes plads.

I den originale Hunger Games bog lærer vi kun to fra distrikte 12 har vundet The Hunger Games, Hamitch som vi møder. Og en anden der ikke er nævnt ved navn. dette tyder på at have været Luzy Grey.

En intrasandt ting om de originale i den anden hunger games, løbeild. møder vi Mags hun vandt det elleve hunger games.

Hvad handler filmen om?

I den originale Hunger Games er præsidenten for Panem Coriolanus Snow. I Songbirds and sankes er vi 64 år tilbage i tiden og følger hans unge selv. Han er topelev og har ingen penge. Men har store forventninger til at vinde en stipendium-pris. Men da den skal uddeles, er der en ændring, fordi flere har stoppet med at se Hunger Games og de er nødt til at få flere seere ellers må de stoppe det. Så eleverne er nu blevet udvalgt til at mentor dette års deltager. Den der skaber det bedste show vinder prisen.

Snow skal være mentor for Luzy Grey. Hun er en sanger der allerede har skabt opmærksomhed ved at have puttet en slange ned i kjolen på borgmesterens datter.

Handicap repræsentation

Casca Highbottom, er kendt som skaberen af Hunger Games. Denne karakter bliver spillet af Peter Dinklage. Han er kendt fra mange forskellige roller, men er nok mest kendt for at være dværg. Han er dog ikke den eneste handicap repræsentation i filmen.

Fans har haft spørgsmålet om, om man stadig kan ende i arenaen, hvis man har et handicap, og svaret er ja. I Catching Fire. Blev Chaff sendt i arenaen, selvom han mangler en hånd. Og her i det 10. Hunger Games blev en pige ved navn Wovey også udvalgt til at komme i arenaen, Wovey er spillet af Sofia Sanchez, der har downs syndrome.

Er den god?

Det en god forløber til de originale, hvor vi lære mere om, hvordan Hunger Games kom til. Historien er velskrevet, samt værende intrasandt. Filmen giver os et indblik mere i denne verden, og hvordan denne grusomme straf, blev forvandlet til en forstilling.

Kulisser og kostumer ser maget retro ud, hvilket gir følges af den er gammeldags, selvom den skal forstille at forgå i fremtiden.

Filmen er lang, 2 timer of 45 minutter. men den holder dig interesseret helt frem til slutningen. Jeg følte ikke den var for lang selvom varet så længe.

Luzy spillet Rachel Zegler. Har flere sange i filmen, hendes er maget smuk og sange hun skriver der bliver husket, for Katniss synger to af dem.

En ting jeg specielt godt kan lide om filmen, ofte i film der handler om en skurks baggrundshistorie, giver dem en masse sympati. I denne film gør de ikke det. I stedet sætter den ham op til at blive den skurk vi kender. Den giver os et godt indblik i, hvorfor han hader Katniss så meget. Dog har filmen cuttet meget ud om hans tankegang og hvor mørke hans tanker er. Fordi man ikke har denne forståelse til hans tanker og følelser virker slutningen meget chokerende. Lidt som om den kom ud af ingenting. Filmen ligesom bogen slutter åbent.

Hvis du en Hunger Games-fan anbefaler jeg den meget. Og hvis du ikke er, så kan du stadig se den. Du behøver ikke at have set de originale for at forstå filmen.

Højskolens historie

Interview med sanger og Skuespiller Trine Gadeberg