Svends anbefalinger til Sølund festivalen

Af Svend Digens

Så nærmer sommeren sig og sommer betyder at festivalerne kommer.  Du har nok hørt om Sølund musikfestival, som faktisk er verdens største festival for udviklingshæmmede. Sølund startede i 1985 og afholdes den 13 til 15 juni 2023. Festivalen afholdes i dyrehave 10 8660 Skanderborg. Jeg har personligt været en enkelt dag på Sølund fordi jeg gik på Egmont højskolen som liger tæt på,  men jeg har været på Smukfest som også er i Skanderborg og lad mig bare sige glæd dig. Der er altså en helt særlig stemning en sommerdag på en festival. Alle er i godt humør og forhåbentlig bliver det lækkert sommervejr.

Jeg skal desværre ikke med i år, da mediehuset ikke kunne få personale med derop, men her får du mine personlige anbefalinger til hvile kunstnere jeg ville se deroppe.

TOVLI’ TIRSDAG DEN 13. JUNI

Sanne Salmonsen

Sted: Stor Scene

Tidspunkt: 16.30-17.30

Danmarks rock mamma, Sanne Salomonsen har faktisk været med på den danske musikscene siden 1970ere. Sanne har været med i to bands Sneakers og Anne Linnet band. Hun har i eget navn udgivet 16 studiealbums. Sanne Salomonsen står bag hittene som den lille løgn jeg i live, taxa, hjem, Where blus begins og mange flere. 

Sanne har spillet med mange danske kunstnere bla. navne som Gnags, Kasper Winding, Sebastian Thomas Helmig, Michael Falc sko/ trop og især Anne Linnet og lis Sørensen Når hun spillede sammen med Anne Linnet og Lis Sørensen blev det altid en fest.

Personligt synes jeg at Sanne Salomonsen er god til at holde en fest. Hun har garanteret gode musikere bag sig.  Sanne har et enormt bagkatalog. Hvis jeg skulle høre Sanne Salomonsen, ville jeg gerne høre: hjem, kærligheden kalder. Taxa, hvis du forstod og det er ikke det du siger. Uanset hvad bliver det en fest, når Danmarks rock mamma indtager Sølund

Onsdag 14/06

Birthe Kjær & Feel Good Band

Sted: Store scene

tidspunkt: 16:15 – 17:30

Jeg kender ikke så meget til Birthe Kjær. I 1968 bliv Birthe Kjær opdaget på en danse restaurant af Johnny Reimar, som tilbød hende en pladekontrakt. Birthe Kjærs første single var Arrivederci Franz der udkom tilbage i 1968 som ret hurtigt gik ind som nummer et på dansktoppen.

Siden da har Birthe Kjær haft masser af hits som sommer og sol, jeg går aldrig til bal uden trusser, pas på den knaldrøde gummibåd, vi maler byen rød og mange flere. Jeg må indrømme at jeg ikke er verdens største Birthe Kjær fan. Når det er sagt, tror jeg der er en fed stemning til en Birthe Kjær koncert.

Jeg har som sagt været en del på Smukfest, og er blevet lokket til at se nogle koncerter hvor jeg måske på forhånd var sådan lidt ej det er ikke lige mig. For eksempel Nik og Jay, som jeg ellers aldrig har været særligt vilde med, men da jeg så så dem live, var det faktisk en af de bedste og sjoveste koncerter jeg var til det år. Jeg fandt ud af at de virkelig kunne lave en fest og jeg faktisk kunne synge med.

Jeg er sikker på at hvis der er nogle der formår at lave en fest, så er det. Birthe Kjær & feel good band. Da jeg ikke kender så meget til Birthe Kjær er det svært for mig at udvælge nogle sange, men jeg er sikker på en ting, at det bliver en fest

Torsdag d 15/06

Alberte

Sted: Nilles telt

Tidspunkt: 20:00 – 21:15

Alberte Winding kommer ud af en meget kunstnerisk familie. Hun er datter af Thomas Winding og Lulu Gagun. Hun er halv søster til Kasper Winding og aske Benzon. Alberte står bag sange som lyse nætter, alle verdenshjørner, desperado, tænder på et kys. Min personlige Alberte favorit er et nummer der hedder rejsen til Amerika, som nok er lidt ukendt, men jeg syntes det er et fantastisk nummer.

Som et barn af 1990erne, bliver jeg nødt til at nævne Albertes børne musik, hvor hun har lavet albummet tju bang chokolademand. Hun har yderligere medvirket i bamses billedbog og åh abe pladerne.  Så jeg er vokset op med Albertes dejlige stemme og derfor betyder Albertes musik meget for mig.  Der er en ro over Albertes musik. 

Til en Alberte koncert ville jeg gerne høre tænder på et kys, Deperrdo, ta mig med til Mexico og Lyse nætter. Jeg har desværre aldrig hørt Alberte live men jeg er sikker på hun laver en god stemning. Jeg vil så gene opleve albete live

Det var de tre koncerter jeg vil anbefale til dig, som skal på Sølund. Jeg synes generelt Sølunds program er fedt. Jeg kan også anbefale Folkeklubben,  Stine bramsen, DREW SYCAMORE, John Mogensen jam er ret gode  og mange flere. Det fede ved sådan en festival er jo også stemningen når man for eksempel stå og høre en fed koncert med sine venner og folk er i godt humør.  Jeg håber at denne artikel har givet dig til at prøve Sølund.

God festival

Anmeldelse af Odense Sommerrevy 2023

Anmeldelse af Sebastians album Ulvehøjen