Sejltur på Odense Å

Af: Rasmus Svendstrup

Tirsdag d. 26.05 var jeg på tur med Odense Aafart. Denne tur var en tur som Rådmand Søren Windell havde arrangeret. Vi var i alt 10 mennesker ombord incl. Skipper Morten Skytte fra Odense Aafart.

Morten Skytte fortalte undervejs blandt andet, at Odense å er mellem 1,5 og 2 meter dyb, han fortalte også at sangen: Sejle op af åen, sejle nedad igen, handler om Odense å.
Vi stod på ved Munke Mose, og sejlede hele vejen ud til Fruens Bøge. Her ville Morten vise os Theodor Schiødtz Have, hvor der blandt andet var nogle rododendron, som er 100 år gamle og som stod i blomst.
Ude i Fruens Bøge er der rejst en mindesten for Theodor Schiødtz. Theodor Schiødtz var manden der grundlagde Albani Bryggerierne her i Odense.
Morten fortalte desuden, at nu er der dieselmotorer i Odense Aafarts både, han kunne godt tænke sig at der fremover kunne komme elektriske motorer i, så man kunne høre vandet, og ikke kun kunne høre motoren.

Morten viste os også hvor Odense Zoo starter. Efter turen ud til Fruens Bøge vendte vi om og sejlede tilbage til Munke Mose. Der var også kaffe og kage til os. Efter at vi stod på i Fruens Bøge fik vi kaffe og kage. Vejret var godt denne dag, det regnede ikke mens vi var ude og sejle.
Jeg synes, at det var en god tur som Søren Windell havde arrangeret. Det er godt at der kommer noget forandring, når der er Corona virus. Så man ikke føler, at man bare skal gå hjemme hele tiden.

Herunder kan I se en lille stemningsfilm fra turen.

Rolig opstart efter corona-nedlukning

Karantæne og aktivitet på Bjørnemosen