Karantæne og aktivitet på Bjørnemosen

Af Ulrik Aagaard

Jeg har været sat i karantæne på Bjørnemosen siden den 11.marts, da Danmark blev lukket ned af vores statsminister Mette Frederiksen på  grund af Covid-19.

Det har været en mærkelig fornemmelse at vågne op til en ny virkelighed og en anden verden. Jeg måtte ikke tage på arbejde, jeg skulle blive hjemme i min lejlighed, ja faktisk måtte jeg ikke engang forlade Bjørnemosen for at handle ind. Der måtte ikke engang komme pårørende på besøg på grund af smittefare og ligeledes måtte vi ikke aflægge besøg i hinandens huse. Jeg savnede kontakten til mine venner på Bjørnemosen. I starten af min karantæne var jeg sammen med beboerne i huset. Jeg har siden spist alle mine måltider i lejligheden på grund af forsamlingsforbuddet.

 Efter at vi havde været hjemme et stykke tid, blev der sendt bud efter personaler fra Odense Værkstederne, så vi kunne komme i gang med at arbejde, og det var her på Bjørnemosen, at idéen til min artikel ”Mit liv i karantæne” begyndte. Jeg skriver denne artikel, hvis der andre der har været sat i karantæne, så kan de læse min historie og måske genkende situationen.

Jeg har siden fulgt med i en masse pressemøder på TV om nedlukningen af Danmark, hvilken betydning det fik for mig og mit arbejde. Jeg tænkte på, hvornår hører jeg nyt fra Odense Kommune om opstart af arbejdet. JEG FØLGER I ØJEBLIKKET SPÆNDT MED I GENÅBNINGEN AF DANMARK. Jeg håber snart, at vi får en udmelding fra Mette Fredriksen om at det bliver vores tur.

Der er også kommet nye retningslinjer fra Odense Kommune vedr. familiebesøg på Bjørnemosen. Hver beboer må invitere to familiemedlemmer efter aftale med personalet. Besøget af deres familie må højst vare en halv time og det skal foregå på lejlighedernes terrasser.

Jeg vil nu fortælle lidt om aktiviteterne på Bjørnemosen. Vi har været på Bøgebjerg Strand i tre busser for at samle sten og få kaffe. Vejret var fint. Stenene skulle bruges til en aktivitet hjemme på Bjørnemosen. Jeg fik taget nogle billeder som kan ses her i min artikel. Vi har spillet forskellige boldspil og lavet bål, hvor der blandt andet blev grillet marshmellow (Skumfiduser), som blev lagt mellem to kiks. Der blev også renoveret gyngebænk og malet på lærred og lavet insekthotel og fuglehuse. Aktiviteterne foregår stort set udendørs på trods af vejret. Stenene som er samlet på strandene, er blevet brugt på en skattejagt. De er blevet malet og sat en tekst på og ligger rundt omkring på Bjørnemosen.  

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse.

Sejltur på Odense Å

Besøg hos Værnemiddelsgruppen i Odense Kommune