Review ”Montero” af Lil Nas X

Af Josefine Andersen

Montero Lamar Hill, Kendt under navnet Lil Nas X, er en 22 år gammel, amerikansk sanger og rapper, du har nok hørt hans sang ”Old town road”. Denne sang gjorde ham til en viral sensation tilbage i 2019, og har rekorden som længste stående nummer 1 top sang. Siden da har mange af hans sange ramt top 10 mest populære sange.

Fra cowboy til helvedes poledanser
Mens ”Old time road” var nummer et kom det frem, at Lil nas X er bøsse, til stort oprør fra homofober. I lang tid prøvede han at imødekomme dem, men du kan kun i kort tid være sød overfor folk, der siger du skal i helvede. Så det var hvad han gjorde. I januar 2021 udgav han en musikvideo for sangen Montero (Call me by your name), hvor han poledansede til helvede. Han stoppede ikke der, han endte den I djævlens tronsal, hvor han gav satan en lapdance.

Et par måneder senere udgav han en musikvideo for sangen ”Industry baby”, der handlede om at han bliv låst inde i et fængsel for at være bøsse.  Denne sang var også et svar til Nike, der har sagsøgt ham for nogle djævlesko han sælger, fordi de har Nike logoet på dem.

Montero
(Call me by your name)
Dead right now
Industry baby ft Jack Harlow
That’s what I want
the art of realization
Scoop ft Doja Cat
One of me ft Elton John
Lost in the citadel
Dolla sign slime ft Megan Stallion
Tales of dominica
Sun goes down
Void
Don’t want it
Life after salem
Am I dreaming ft Miley Cyrus

Sangene
Selve albummet er rigtig godt med mange gode sange, og featuren af mange kendte sangere. Den første halvdel af albummet er der mere gang i sangene. Det er gode sange, der kan spilles til en fest, halvvejs igennem skifter den til mere stile og følsomme sange, der er mere personlige. Jeg købte albummet på iTunes, men alle sangene kan høres på YouTube og Spotify, med 14 sange på over 45 minutter i mange stil arter, er det en cd du kan nyde til fulde.

Solen går ned
Herunder er en musikvideo for ”Sun goes down”. Den handler om hans traumer og skadelige tanker han havde, mens han voksede op.  Hans andre sange er mere fest og gang i den, hvor denne her er mere stille og rolig Det også en af de sange hvor hans stemme bedst går igennem. Man kan virkelig høre talentet, han har.

Det hvad jeg vil ha
En anden sang på albummet er ”That’s What I Want”. Dette er nok min favoritsang. Den handler om Lil Nas X´s ønske om et forhold og hvor svært det kan være for ham. Musikvideoen er et flot værk i sig selv, og har en interessant historie og er bestemt værd at se. Sangen har en god rytme man kan danse til og samtidig er teksten ærlig med en god betydning.

Denne video er fra en liveoptræden af sangen. Jeg har valgt en liveoptræden, så man kan høre hans stemme ordentlig. Uden at være forbedret med computer.

Godlike Burger – kommer snart

Anmeldelse af “Dune”