Percy Jackson og Olymperne anmeldelse

Af Josefine Andersen

Disney+ inviterer dig til at genopleve Rick Roadans bog Percy Jackson i en ny tv- serie.

Plottet

12 årig Percy, tror han er en ikke helt normal dreng, fordi han ser ting, der ikke er der. Hvad han har fået at vide, er et mentalt problem, er faktisk hans magiske evner, han har arvet fra sin far. Men fordi han er søn af en af de mægtige guder, er han i fare. Efter et angreb fra en Fury, beslutter hans mor at køre ham til halvblods lejren. Et sted for børn af græske guder. For hvis der er en ting der definere de græske guder, så er det, at de ikke kan kontrollere deres lyster.

På vejen til lejren, bliver Percys mor dræbt af en minotarus. Samtidig er Zeus lynkilde blevet stjålet. Nu det op til Percy og hans venner at finde den. Men når denne saga leder ham til Hades, kan han også rede sin Mor?

Filmen

Det er ikke første gang Percy er på skærmen. I 2010, blev den første bog filmatiseret, og toeren fulgte i 2013. Til stor skuffelse for folk, der havde læst bogen, hade producerne valgt at omskrive en stor del af historien.

Det dårlige

I starten føltes serien meget langsom i dens plot. Det er blandt andet fordi, den bruger så meget tid i de første par episoder på at forklare alting. Samtidig går det for stærk, der er så meget information, men det meste får vi kun halvt, før den går videre til mere information. For eksempel, får vi at vide, at Percy går på en skole, der hedder Yanzy, men det bliver ikke nævnt, at det er for problembørn, eller Percys mor giver ham noget blå slik, men det forklare ikke hvorfor. Det for resten fordi hendes mand har sagt, der ikke findes blå mad, så nu er det blevet deres ting at lave ting blå.

Jeg følte også, de unge skuespiller har en mangel i deres optræden. Oftes mangler der en reaktion fra karaktererne.

En del af plottet er, at Percys Mor, Sally, er gift med en forfærdelig mand. Dette ægteskab er for Percys beskyttelse. Fordi Hendes mand er så forfærdelig en person at hans forfærdelige personlighed skjuler den magiske udstråling Percy har. Men Serien fejler i at vise, hvor forfærdelig en person stedfaren er. Han er stadig et fjols, men langt fra, hvad han burde være i forhold til bogen.

Det gode

Disney har arbejdet sammen med forfatteren Rick Roadan, for at bringe hans bog til live, hvilket gør, at vi har fået en serie, der er meget tro mod bogen.

Jeg var også ret glad for at se, de har valgt skuespillere, der har en alder, der passer til karaktereren.

Plottet ligesom bogen er meget underholdende. Der sker noget hele tiden, der holder dig interesseret i plottet. Især efter første episode.

Historien ligger gode spor til slutning, uden du faktisk kan regne plottet ud i den næste episode. Selv en som mig, der ved hvordan den ender. Deres vildledning kan næsten få dig til at glemme, hvor historien går hen.

Personligt kunne jeg rigtig godt lide den, jeg så næsten alle episoder på en aften. Og hvis du kan lige eventyr og græsk mytologi, ville du også kunne lide denne serie.

Historien bag skudår

Fastelavn på Rytterkasernen