Odense Pride 2022

Af Josefine Andersen

Måske så du den store flok af mennesker der vifter med deres regnbue flag her sidste Lørdag, fordi den 21 Maj, var Pride-optoget i Odense bymidte.

Selve festen foregik i munke mose, med boder og underholdning.

Jeg var ikke selv med i optoget. Så i mens de mange mennesker var ude i byen, kunne jeg komme til at snakke med nogle af dem i boderne. Der i blandt Aids fondet, lambda, FSTB og samt mange andre.

Aids fondet, ud over at være her for at støtte og reklamer for hjælp på sygdommen der har ramt mange mennesker, specielt i LGBT miljøet. de holdte os en lille konkurrence om at gætte hvor mange kondomer der var i glasset.

Lambda er en forening for LGBTQ+ personer på Fyn. Og FSTB står for foreningen for støtte til transkønnede børn.

Pride festen startede med borgmester Peter Rahbæk Juel der holdte en tale, jeg kom desværre selv for sent til at se dette. Men jeg fik set noget af den anden underholdning. Blandt andet Amalie Kristine, der optrådte med sang og guitar. Efterfølgende holdte foreningen for aseksuelle i Danmark tale.

Der var masser af mennesker for at fejre og feste på dagen. Selve festival og boderne føltes småt. Men det er trods alt kun andet år for Odense pride er her, og det tager tid at udvikle sig til et støre messe. Men vi kan forhåbentlig se frem til flere med støtte og udvikling.

Musicalen – “Kærligheden over vinder alt”

Anmeldelse af “Jackass 4 Forever”