Odense-pige vinder medaljer med landsholdet

Af Rasmus Svendstrup

Line Bach Huus lider af den sjældne sygdom Kabuki, der gør at hun er nød til at sidde i kørestol. Det afholder hende dog ikke fra at være aktiv landsholdsspiller og medaljevinder i sportsgrenen Boccia.

Line Bach Huus, 26, arbejder til dagligt på Odense Værkstederne på Rytterkasernen, der er en arbejdsplads for handicappede. Det specielle ved Line er, at hun sidder i kørestol fordi hun ikke har så gode ben, og ikke kan gå så langt.

Men det er ikke det eneste, for Line er nemlig på landsholdet. Line Bach Huus går til Boccia i sin fritid og hun er så god til det, at hun er på landsholdet.

Line har gået til Boccia i 5 et halvt år, og er meget glad det. For at komme på boccia-landsholdet skal man selvfølgelig være dygtig til at spille boccia. Derudover skal man have sine egne bolde og komme til træningslejrene.

Sidste år var Line til Nordiske Mesterskaber på Færøerne. Her fik hun en bronzemedalje med hjem. Den er hun også glad for. Derfor var Line også inviteret til Sportslørdag i Odense Idrætshal, hvor der også var andre som havde fået medaljer i 2018. På denne sportslørdag var det dressurrytteren Stinna Tange Kaastrup, som blev årets sportsnavn på Fyn.

Udover at gå til Boccia, går Line også til handicapridning.

Lines handicap skyldes en sjælden sygdom, der hedder Kabuki. Den gør, at hendes knæskaller hopper ud af led. Hun har desuden fortalt, at der ikke er så mange i Danmark som har Kabuki. Jeg synes at det er rigtig godt, at hun kan gå til Boccia på trods af smerterne ved Kabuki.

I år bliver nordiske mesterskaber afholdt i Norge. Her håber Line at hun bliver udtaget. 

Denne artikel er også blevet bragt i Ugeavisen Odense den 12. februar.

Se også Frans Rusbjergs interview med Stinna Tange Kaastrup.

Svendborg Graphic Festival

Åbningskoncert til verdensturné