Min tur i DR byen

af Josefine Andersen

Sidste Søndag var jeg en tur med min familie på rundvisning i DR byen. Det var en spændende oplevelse.

Hvad er DR byen?

DR byen ligger i Ørestad på den nordvestlige del af Amager. Dette er et Medie hus, hvor blandt andet TV avisen fra DR bliver filmet, samt mange Tv optagelser. Der i blandt Alle mod 1 og Versus

Turen.

Vi bliv vidst rundt af en mand ved navn Lars der har arbejdet for DR i mange år. Han var underholdende. Han sagde fordi det var søndag og sommer ville her være maget tomt for mennesker. Det betydede for os at vi kunne se de fleste studier og kontroldrum, det var kun hvis folk brugte et sted vi ikke måtte gå der ind.

Den første ting man ser når man kommer ind er Bamses hus, det ægte som bliv brugt til at filme med.

Vi kom ind i flere forskellige studier, og kontrolrum og fik forklart hvordan lys, lyd og billeder virker. Det var spændende at høre om hvordan ting bliver lavet, de mange ting der går ind i at sende noget så simpelt som nyhederne.

Hemmeligheder.

Et Studio bliver os brugt til at filme. Vores guide lod os komme ind og se kolliserne til en ny tv serie der er ved at indspillet. Det imponerende hvor flot det var, detaljerne var vel lavet og så ud som du var på det rigtige sted. vi måtte selvfølgelig ikke tage billeder af kolliserne. Men i kan forvente en anmeldelse når den kommer ud.

Sækken Med Hiphoppere på Sølund

Jonas’ tur til Legoland