Af Josefine Andersen
Du kender nok Magnus og Myggen. Her i 2021 har spillet haft 25 års jubilæum. Denne danske børnespilsserie blev udgivet først i januar 1996 og har siden hen udgivet 18 pc spil, 2 apps og en tegneserie med 26 episoder.
De fleste børn fra halvfemserne er vokset op med denne elskede spilserie, og har måske også set Magnus og Myggen som tegnefilmsserie.
Disse tegnefilm er tilgængelige på Min bio eller TV2 play.
Spillene er desværre ikke til at finde online, så er du er nostalgisk for dem, må du hive de gamle cd’er frem. Eller hvis det ikke kan lade sig gøre, har de dem på biblioteket.
Missede du dette elskede børnespil eller måske bare har glemt hvad det nu var om, kommer her er en lille opsummering.
I spillet følger du de to venner Magnus muldvarp og Myggen, der bor i Paradis parken med alle deres venner.
Disse to venner bor sammen i en træstub, og har hvad jeg mener er et søskendeforhold. Myggen er den ældre, bedrevidende, der finder på løsninger og sjove ting de kan gøre, hvor Magnus er mere barnlig og stiller spørgsmål og vil gerne have det sjovt.
Spillene er et lærerigt mysteriespil, hvor du samler ting og skal finde ud af hvor og hvordan de bruges. Der er mange forskellige eventyr, men i det første spil handlede det om, at finde feens tryllestav som en heks havde stjålet. For at finde denne tryllestav, bliver du nødt til at finde beboernes ting der er blevet væk og når du har fundet alle tingene, vil de hjælpe dig med at få fat i tryllestaven.
Jeg husker svagt at gå ind på Magnus og Myggens hjemmeside for at finde svar på, hvor ting skulle bruges. At have min mor til at hjælpe mig med spillene, det er minder jeg glædes ved, at tænke tilbage på.
Jeg kontaktede Egmont de nuværende ejere af Magnus og Myggen, for at høre om der var nye spil i vente fra serien. De svarede at de desværre ingen planer har om nye spil eller tegnefilm på nuværende tidspunkt.
Man kan håbe de beslutter sig for en genudgivelse eller genskabelse, men for nu er Magnus og Myggen en del af fortiden, og ligner ikke de har en fremtid. Det en skam, et så elsket spil, vil gå i glemmebogen.
Jeg kontaktede også Ole Ivanoff Olsen, den originale skaber at Magnus og Myggen. Han sagde ja til at give et interview, som du kan læse herunder.
Hvad inspirerede dig til at lave spillet?
Jeg arbejdede på en heldagsskole hvor eleverne var meget glade for at spille computer, og ikke så glade for lektier 🙂 Samtidig holder jeg selv meget af spil og ville gerne skabe en god historie og et spil. Jeg kunne se at der ikke var noget på dansk i 1995 og det var også sjovt at være nogle af de første.
Hvordan lavede du spillet?
Jeg mødte Søren Tomas og Karsten Madsen på bogmessen i Forum i 1995 og talte med dem om at lave et spil. De ville gerne tegne, men kunne ikke gøre det helt gratis – Så jeg lavede en plan og lånte penge i banken så de kunne lave animationer og baggrunde til Magnus & Myggen 1. Min gode ven Lars var programmør og han sagde ja til at programmere det. Vi gik i gang omkring sommerferien 1995 ved siden af vores arbejde og i januar 1996 kunne vi udgive spillet. Vi måtte lære mange ting undervejs.
Hvilket Magnus og Myggen spil er din favorit
Nummer 1 og 2 – 1 fordi det er en god historie med mange aktiviteter og 2’eren fordi jeg synes det er det flotteste og også en god historie.
Hvad var grunden til at valget faldt på en myg og en muldvarp?
Det kom af en lille tegneserie, jeg lavede som historie til mine egne to døtre, der var 5 og 7 år dengang.
Hvis du kunne, vil du gå tilbage til at lave flere Magnus og Myggen spil
Ja, det ville jeg helt sikkert.
Synes du om den retning Magnus og Myggen fik efter Egmont overtog serien?
Ja, jeg lærte meget da Egmont kom med og vi lavede de 26 tegnefilmsafsnit!
Hvem er din favorit karakterer?
Myggen 🙂
Tror du der ville komme flere Magnus og Myggen spil i fremtiden?
Det håber jeg.
Har du lavet andre spil siden hen?
Ja, jeg har lavet to Silke leg og Lær apps, tre Pixeline lære apps, Skærmtrolden Hugo app, Rasmus Klump apps
Hvad bruger du tiden på nu?
Jeg laver læring til andre, der har lavet mobilspil til børn. Det er matematik, lidt kodning og noget for de helt små mellem 3 og 6 år.