Kulturforandring i Midtbyen

Af Rasmus Svendstrup.

Jeg har talt med Tine Hjuler Nielsen. Hun har tidligere været ansat på Camillagården og Skovgården. Tine har læst videre og har en kandidat i pædagogik. Tine har tidligere været med i den proces, inden vi flyttede til Rytterka-sernen, hvor borgerne skulle beslutte, i hvilken gruppe de ville være.
Efter hun blev færdiguddannet er hun blevet projektleder for et projekt, der handler om kulturforandringer i Midtbyen.

Hvad er baggrunden for at lave et projekt om kulturforandringer i Midtbyen?
Afdelingslederne Rikke (Lee) og Mette (Rotborg Henriksen) kontaktede mig, for at høre om jeg kunne tænke mig, at lave dette her projekt, hvor overskriften skulle være kultur-forandringer i Midtbyen.
Det er cirka et års tid siden, at alle flyttede ind i Midtbyen. Der har været stor fokus på, at der blev indrettet nogle gode lokaler, med gode arbejdspladser og aktiviteter.
Nogle medarbejdere er rokeret lidt rundt og nogle har skiftet gruppe. Nogle personaler har også skiftet gruppe. Nu virker det til at alle er ved at være på plads.

Hvad går dette projekt ud på?
Det er et projekt om, hvad det er for en kultur, vi ønsker herinde i Midtbyen.
Kultur er et mærkeligt ord, men det handler, om hvordan vi er sammen, og hver for sig.
Man kan have en kultur der gør, at man har det godt på sit arbejde og man trives. Man kan også have en kultur om, at der er noget spændende, at tage sig til, når man kommer på arbejde uanset hvem man er, og hvilken gruppe man er i.
Det handler meget om, hvordan man er sammen og måden, vi er sammen på.
De grupper som man er i nu, skal egentlig være som de er. I denne her proces, skal vi kigge på, hvad man kan gøre sammen, på tværs af grupperne her i Midtbyen. Det handler om at der er nogle gode spændende aktiviteter herinde i Midtbyen.
Projektet handler om, hvordan man skal få en god kultur over for hinanden. Når man sidder i en bestemt opgave eller aktivitet, når man holder pause, når man starter dagen eller om eftermiddagen inden man går hjem.

Der er lavet en implementeringsgruppe, med et personale fra hver gruppe. Gruppen har blandt andet interviewet 18 borgere, om hvordan det er at gå på arbejde i Midtbyen. Lige nu er det personalet som har holdt fællesmøde omkring denne kulturforandring i Midtbyen. Inden længe skal alle medarbejderne selvfølgelig også være en af kulturforandringen her i Midtbyen.
Kort sagt handler hele kulturforandring i Midtbyen om, at alle medarbejderne får en endnu bedre arbejdsdag, med en god omgangstone med hinanden.

Dagens Indslag

Ulla og Benjamin i Køkkenet på Rytterkasernen