Interview med Anne Haugaard Willumsen

Af Rasmus Svendstrup

I sidste blad var der en lille artikel som handlede om Montagen på Bregnevej. En af medarbejderne var Anne Haugaard Willumsen. Herunder kan I læse et længere interview med Anne.

Fortæl om dig selv?
Jeg hedder Anne. Jeg bor på Otto Ruds Vej her i Odense, sammen med min mand Ken, og vores lille bomuldshund.
Fra 1993 og til 2010 boede jeg i mit eget hus i Tommerup. Jeg havde en hjemmevejleder til at komme en gang imellem. Jeg boede tæt på mine forældre, som hjalp mig meget, men de er desværre døde.

Anne i gang med en skrueopgave

Du er født med rygmarvsbrok, hvad giver det af udfordringer i din hverdag?
Jeg får tit at vide, at jeg kan mange ting. Jeg er kørestolsbruger, så det kan være svært at komme rundt. Hverken min mand eller mig har kørekort. Jeg har en ledsager, som jeg har 15 timer af om måneden. Jeg kan selv komme fra min kørestol og til min seng, min mand hjælper mig derhjemme. Jeg har nogle hjemmehjælpere, som hjælper mig med personlig pleje. Vores hjemmevejleder kommer hver mandag og hver anden torsdag, og hjælper os begge to med at ordne papirer og hvad vi har brug for.

Du har for en del år siden arbejdet på ASK, som var et medietilbud til os handicappede. Hvorfor valgte du at skifte medie ud med produktion?
Jeg valgte at stoppe på ASK fordi der dengang var en mand som hed Jørgen Jessen som var på ASK. På et tidspunkt stoppede Jørgen og der kom et andet personale, som jeg ikke kunne så godt sammen. Jeg skal helst have et arbejde uden forandringer.
Efter min tid i ASK som dengang lå i Aarup valgte jeg at flytte arbejde til Skovgården. På Skovgården var jeg i kunst, efter det kom jeg i medie, derefter kom jeg her til Bregnevej.

Fortæl om dit arbejde her på Bregnevej?
Jeg laver forskellige pakke og tælle opgaver, for mange forskellige firmaer. Jeg har været med til at lave nogle fugle, som kommer til udlandet.

Formel 1 for begyndere del 4

Portræt af en arbejdssjæl på Bregnevej