Infomøde om DR på Ærø

Af Thomas Fugl

Onsdag den 4. august var jeg på en heldags udflugt til Ærø. Jeg og min ledsager Thea tog afsted omkring middagstid, i min gamle Ford Transit til Svendborg. Hvor vi skulle sejle med færgen til Ærøskøbing.   

Det var rigtig dejligt vejr da vi ankom til øen. Ærøskøbing er en rigtig smuk gammel by. Gaderne er belagt med brosten og der en masse flotte gamle huse.
Vi gik rundt for at finde noget at spise, men der var mange mennesker så det endte med at vi købte nogle pizzaer hos en bager, og fandt et sted hvor der var en flot havudsigt.   

Bagefter kørte til Marstal, hvor jeg skulle til et engagement som var et infomøde med Danmarks Radio. Da vi kom til Marstal, tog vi ned til havnen for jeg skulle finde ud hvor infomødet skulle forgå.
Vi havde nogen tid, inden mødet med DR, så vi satte os ved en café, får at få noget at drikke og lige foran os fik vi øje på en rigtig flot gammel Skonnert.

Det var Lejrskoleskibet Fulton. Fulton blev bygget i 1915 i Marstal, af skibsbygmester G.L. Johansen til kaptajn Marius Eriksen. Den blev sat i fart på
Nordatlanten, hvor den blandt andet sejlede med
klipfisk fra Newfoundland til Spanien.
I 1970 overtog Nationalmuseet Fulton og på initiativ af skipper Mogens Frohn Nielsen, har Futon fungeret dels som Lejrskoleskib dels som et projekt for utilpassede børn og unge, hvor de skulle lære om disciplinen på et skib.

Thomas og Fulton

Mogens Frohn Nielsens opdragelse af børn og unge blev diskuteret meget op igennem firserne, men det kan man se meget mere om i DRs doku-mentar – Drengene fra Futon 18 år efter. Dokumentaren kan ses på YouTube.

Efter at vi havde set på den flotte skonnert, skulle vi som sagt til Infomøde om DR. Det foregik lige ved siden af, i et stort telt.
Jeg har altid været meget glad for DR. Mødes to oplægsholdere var Nyhedsdirektør Sandy French og sportskommentator Henrik Liniger.
Her kunne vi diskutere hvad der var godt ned DR og hvad der kunne gøres bare. Det var et rigtig godt møde. Det var i det hele taget en rigtig god dag, jeg havde på Ærø.

Motion i Østre Kulturcenter

Status over formel 1