Motion til og fra arbejde

Af Rasmus S., Sami, Simon E. og Torben M

På Havørnen i Tarup Davinde Naturområde har flere af medarbejderne fået den gode ideen, at cykle på arbejde. Vi har lavet et interview med Anja Marie Lauesen fra Havørnen om hendes ide, at hun cykler til arbejde.
Vi talte også med Christoffer Mark om motion på cyklen.

Fortæl om dig selv?

Jeg hedder Anja Marie Lauesen og jeg har været på Odense Værkstederne i mange år. Jeg har ikke overblik over, hvor mange år, jeg har været her på Havørnen, tidligere var jeg jo i medie der, hvor der blandt andet er mødelokaler i dag på Rytterkasernen nr. 19.

Hvor fik du idéen fra til at cykle på arbejde?

Det kom sig af, at jeg for godt tre år siden fyldte 40 år. Her ønskede jeg mig en elcykel, og så skulle jeg i gang med at bruge den. Jeg kendte ikke vejen herud fra Bilka, derfor fulgtes jeg med Christoffer, som også cykler herud. Christoffer hjalp mig med at lære, turen fra Bilka og herud, så jeg kom til at kende ruten bedre.

Hvor langt er der derfra hvor du bor og så herud?

Der er lidt over 20 kilometer, fra der hvor jeg bor, og herud.

Hvor lang tid tager det at cykle for dig der hvor du bor og så herud?

Det tager et sted mellem en time og 5 kvarter, at cykle den vej som jeg cykler.

Dyrker du anden motion end at cykle?

Jeg dyrker ikke nogen anden form for motion end at cykle. Før coronaen var jeg med til idræt herude om eftermiddagen.

Christoffer Mark på cykel

Christoffer cykler også på arbejde

Christoffer Mark cykler også frem og tilbage hver dag til Havørnen hele året, undtagen når det er rigtig glat om vinteren. Christoffer cykler fra sit bosted på Blangstedgård til Havørnen, det er en strækning på i alt 10 km.
Christoffer Mark har arbejdet 4½ år på Havørnen.
Ud over at cykle frem og tilbage til abejde, cykler Christoffer 40 km en gang om ugen, sammen med sin ledsager.
Christoffer skal helst kende de steder, han skal cykle. Christoffer har også planer om, at deltage i et motionsløb, sammen med sin ledsager.

Mit arbejde under Corona nedlukning

My little pony. En ny generation.