Formel 1 sæsonen 2023 er startet

Af: Rasmus Svendstrup

I weekenden den 03/3-05/3 startede formel 1 sæsonen 2023.

Formel 1 handler om, at der er 20 biler som kører race. Racet går ud på at få point i sæsonen. Kørerne får point hvis de kommer i mål som nummer 1 til 10. Alle andre kørere får ikke point. Man har fra FIA (Den internationale motorsportsunion) besluttet af et formel 1 løb højest skal vare i 2 timer, fra start til slut. Kørerne skal køre omring 50 omgange, alt efter hvilken bane de er på. Det er kun de 3 kørere som bliver nummer 1, nummer 2 og nummer 3 som kommer på podiet. Der er 10 hold kaldet teams med hver 2 kørere. De får også sammenlagte point hvis begge kørere bliver nummer 1 til 10. Verdensmesteren er den som får flest point.

Man skal som dansker holde øje med Kevin Magnussen som kører for team Haas. Han kører med startnummer 20.

De sidste to år har det været Max Verstappen fra Red Bull teamet som man også skulle holde øje med. Max Verstappen er nemlig den mand som blev verdensmester i 2021, tæt forfulgt af Lewis Hamilton fra Mercedes-teamet.

I 2022 var det Red Bull, som stod for en del sejre, sammen med Max Verstappen. Her var det Charles Leclerc fra Ferrari-teamet som delte titlen i starten. Det var kun til grand prixet i Brasilien at hverken Ferrari eller Red Bull kom på podiet.

I Danmark vises formel 1 på den tv kanal som hedder Tv3+. Her er der træning om fredagen, kvalifikation om lørdagen, hvor de kører om startplaceringerne, og løb om søndagen. Denne weekend køres der i Bahrain. Det land som der køres flest gange i år, er i USA. Her køres der tre gange. Nemlig i Maimi, som ligger i staten Florida, i Austin som ligger i staten Texas og i Las Vegas som ligger i staten Nevada. Der er over 20 løb i en sæson i denne sæson er der 23 løb. Denne sæson slutter den 26. november i Abu Dhabi, som ligger i De forenede arabiske emirater.

Anmeldelse af “Babylon”

Sådan bliver servicehunde trænet