Formel 1 sæsonen 2021

Af Rasmus Svendstrup

Formel 1 sæsonen 2021 er netop blevet afsluttet herunder vil jeg skrive om hvordan den er gået.

Duellen mellem Lewis Hamilton og Max Verstappen.

Inden de sidste løb så det ud til at det blev en duel mellem Max Verstappen, fra Red Bull Honda og Lewis Hamilton fra Mercedes, som blev verdensmester. Inden de sidste løb havde Max Verstappen fået et solidt forspring. Inden det sidste løb, som blev kørt i Abu Dhabi havde Lewis Hamilton kørt forspringet ind, så det stod lige mellem de to kørere.

Max Verstappen og Lewis Hamilton havde en god duel i det meste af løbet.
Da der resterede en del omgange af løbet, skete der det at Nicolas Latifi fra Williams teamet kørte galt. Dette betød at der kom en safety car på banen. Efter nogle omgange bag safetycaren var det usikkert om løbet blev genoptaget. På den næstsidste omgang af løbet, måtte de kørere som var en omgang bagefter, overhale safetycaren. Løbet blev givet frit på starten af sidste omgang.
Det betød at Lewis Hamilton, der var forrest ikke kunne nå at gå ind og skifte dæk, inden løbet blev sat i gang igen, men det kunne Max Verstappen. Derfor lykkedes det Max Verstappen at overhale Lewis Hamilton på den sidste omgang.
Det betød at Max Verstappen blev verdensmester. Max Verstappen fik i alt 395.5 point hvilket er 8 point mere end Lewis Hamiltons 387,5 point.

Farvel til Kimi Räikkönen.

Kimi Räikkönen der i denne sæson har kørt for Alfa Romeo teamet, har valgt at trække sig efter denne sæson. I stedet for ham kommer Valterri Bottas som i 2021 sæson kørte for Mercedes teamet til at køre i Alfa Romeo teamet i 2022. I sted for Valterri Bottas kommer George Rusell som, kørte i Williams teamet til at køre Mercedes i 2022.

Nyt personale i Mediehuset på Rytterkasernen

Podcast på Rytterposten