FNAF, Security Breach. Spil anmeldelse

Af Josefine Andersen

Efter et års udsættelse er det nyste spil I five nights at Freddys serien, endelig kommet ud.  Spillet er tilgængelig på ps4 p54, samt PC. Og har en pris på omkring 350kr, den kan fås billiger mange steder. Så søger for at tjekke internettet før du køber.

Hvad er FNAF?

Five nights at Freddys er et indie gysser spil fra 2014, skabt at Scott Cawthon. Indie betyder det selv lavet og ikke har et firma bag sig.

Siden da har der været udgivet flere fortsættelser, samt samle objekter og bøger.

I det originale FNAF, spiller du som nattevagt i et pizzeria, spillet går ud på du er i et rum og skal holde øje med døre og kameraerne for at aminatronicserne ikke skal komme ind i rummet og forskrække dig.

Sagnet

En ting der har gjort FNAF et stort hit er dens sagn, historien bad spillet, som du nød til at lede efter i små spor. Nu er tidslinjen i spillet lidt et rod fordi det ikke var planlagt til at være en serie, men flere har prøvet at finde ud af hvad spillet skjuler.

Her er en kort forklaring af dette spil sagn.

William Afton og Henry Emily har sammen åbnet pizzariet Freddy Fazbear, der har syngende aminatronics. Men William bruger disse aminatronics til at kidnappe børn. Henry der ikke ved noget on Williams plan, arbejder på at lave bedre aminatronics. Det første offer for William er hans egen datter Elizabeth. Senere dræber han også Henrys datter Charlotte. Henry begynder derefter i sorg, at arbejde på en robot der ligner hans datter.

Senere i tidslinjen, bliver Williams søn Evan dræbt af hans anden søn Micheal, da Micheal drille ham ved at tvinge ham til at ligge hovedet ind i en animatronik af Freddy, da Freddy lukket munden knuste det Evans hoved. Dette er kendt som bidet fra 87

Dette sendte William ind i en dyb depression og fik ham til, at dræbe flere børn og putte deres døde kroppe ind aminatronics. Efter dette begynder de at hjemsøge disse aminatronics. Animatronikerne der hjemsøger pizzeriaet og prøver at dræbe de voksne fordi de tror at de er William.

 William har os en kanin dragt magen til disse aminatronics han bruger den til at lukke børne med.

Senere i spilserien lære vi de hjemsøgte Animatronikerne der er vrede over, at være blevet myrdet, dræber William og gemmer ham I denne kanindragt. Og efter hjemsøger han denne dragt.

Plottet

Security Breach er meget anderledes fra de tidligere FNAF spil. Du spiller som en dreng der hedder Gregory, der af en eller anden grund skjuler sig for sikkerhedsvagten Vanessa. Da pizzariet lukker af for natten, skal vi hjælpe Gregory med at undgå både Vanessa men også aminatronics.
Men du er ikke alene, for du får hjælp af ingen anden end Freddy Fazbear ham selv. Du kan kravle ind i denne animatronik og skjule dig fra de andre.

Hvilket er redt skræmmende når man kender sagnet.

Hvad kunne ha været

Med covid 19 har mange været ramt hård, det gælder også spilverdenen. Selv om FNAF var udsat med et år, har de stadig måtte tage ting ud af spillet, for at få det udgivet. Mange rum i spillet er slet ikke blevet brugt. Historien mangler noget plot, og selvom der er forskellige slutninger, er den originale slutning, der skulle ha været, ikke en del af spillet

Er den god

Det et meget sjovt gysser spil, jeg vil dog sige den mest skræmmende ting, er den robot, der giver dig et kort. FNAF er et spil du spiller for jumpscare og sagn, hvilket den bestemt har. Serien er kommet en lang vej fra 2014 til i dag. Det sjovt at gå rundt i de mange rum og lede efter hemmeligheder. Samt byder den på nogle forskellige slutninger.


Anmeldelse af spillet “Celeste”

10 film om sort Historie