Der findes trolde i de danske skove

Af Rikke Birch Jensen

Man kan gå på opdagelse i skoven og naturen og alle mulige steder i verdenen. Nogle steder bliver mere spændende, når du går på jagt efter trolde. Man kan gå på troldejagt og samtidig får luft i hovedet. Troldene er gemt forskellige steder rundt i landet og udlandet.

Thomas Dambo bygger trætrolde og det er altid ud af genbrugstræ. Noget af genbrugstræet får han fra butikskæden ”Flying Tiger”. Thomas tænker altid bæredygtigt, når han bygger eller planlægger et projekt. 

Han har lige bygget trold nr. 100 og han bygger hele tiden nye trolde på nye lokationer udenfor. Det tager lang tid at bygge en trold, nogle gange flere måneder og han af frivillige til det store byggeprojekt.

De står alle mulige steder i landet og man skal lede efter dem. Nogle trolde er skjult godt og man skal gå lidt, før man finder dem. Der kan godt stå flere trolde i den samme by eller område, men man skal nogen gange køre et stykke. De er ikke placeret det samme sted og man kan ikke undgå at se dem, da de er store. For mange er der gået sport i at finde troldene rundt omkring i Danmark.

Troldene er meget sjove at se på. Det kommer an på hvad for en måde de er bygget på . Alle troldene er flotte, men nogle trolde er mere flotte end andre og man kan se dem hvis man har dårlig syn og går med briller. De er meget store og høje og fylder en del. Personligt foretrækker jeg at gå på troldejagt, når vejret et godt og det er varmt, men troledene kan findes i alt slags vejr og på alle årets dage. De kan godt være gemt rigtig godt i naturen, derfor kan de være svært at finde nogle af dem. Det kommer an på hviken by eller land, du tager til.

Nogle trolde er ikke så store end de andre. Du kan finde troldekort på  https://trollmap.com og på https://thomasdambo.com/ kan du finde flere informationer og se en masse billeder. Der findes trolde ude i naturen og mange steder rundt om i verdenen. Det er bare med at komme i gang med at finde nogle trolde hvis man synes det er sjovt. Det kan måske endda give flere mennsker der ikke er så vilde med at være udenfor, en lyst til at komme ud. Jeg synes det er mega sjovt at finde de troldene i naturen. Nogle trolde står frit ud i den blå og er nemme at finde. Thomas bygge trolde for at fået mennesker oppe af sofa og ikke være så doven og oppe og være lidt aktiv i det og tage stad hen og kom ud og se noget i stad for.

Ene Øjesten
Av av – hviskede Ene Øjesten en dag. Ene er virkelig sej og er så glad for alle sine besøgende. Hun passer rigtig godt på alle sine mennesker og på hele vores dejlige område. Ene ønsker at være på toppen længst muligt, så hun med alle sine kæmpe trolde kræfter kan blive ved med at være i topform. Derfor hvisker Ene Øjesten at vi altså er nød til at lade være med at klatre på hende. Hun ved godt, det er fristende at klare på hende, men hun har fortalt os at det altså gør temmelig ondt på hende og at det kan hun ikke holde til. Så derfor kære børn og alle andre: Man skal ikke klatre på Ene Øjesten, det er hun slet ikke gearet til.  Pas godt på vores trold – så passer hun godt og længe på os alle.

Man må godt gå hen til den og tage et billeder af  troldene. De er ikke bygget til at lege eller klatre på. Kun tage billeder, så de skal holde i rigtig mange år endnu. Jeg har se trolden i Børkop som hedder Ene Øjesten og Stærke Storm i Silkeborg. Thomas Dambo kan godt finde på at flytte troldene til en anden sted end de står nu. Han reparerer mere på den og ikke har tage den væk fra trold kort og kan den.

Jeg går op i at finde trolde i hele landet bl.a. på Fyn, ikke i udlandet.

Plastikkrabbe i Kerteminde
Thomas Dambo har bygget en krabbe ud af plastik, der står lige udenfor indgangen til Fjord & Bælt. Den er flot. Når man når fem til Stærke Storm sidder han med ryggen til søen, det er Thomas Dambo, der har bestemt det, da han fandt udstigten smuk, når man kiggede ud over bakkerne. Den sidste trold Thomas Dambo bygget står i en skov ved Brædstrup. Jeg har set Stærke Storm og Ene Øjesten, som findes i Børkop. Ene Øjesten er tæt på Børkop mølle og han sidder ude midt på grønt område. Til hver trold har han lavet en lille historie og man kan finde troldene på kort han lavet, som viser hvor i verdenen han har trolde stående. Thomas Dambo bygger også andet end trolde, han har også bygget den store krabbe, som står udenfor Fjord og bælt i Kerteminde. Thomas Dambo er født på fyn. Jeg håber på at se flere trold endnu. Den krabbe er kun lavet af plastik. Der har være i havet der for kan Thomas Dambo godt lave noget anden end trolde hvis han får den opgave. Han starter med at bygge et fuglehus.

Donald Triplett er død i en alder af 89.

Anbefaling af 6 minispil