Danmark vinder EM sølv i kørestolsrugby

Af Linda Hvidsten

Det danske kørestolsrugby landshold har vundet EM sølv på hjemmebane i Vejle. Samtidig sikrede de sig en plads til paralympiske lege i Tokyo næste år.

Danmark lagde godt ud i de første 2 kampe, hvor de vandt 59 -43 mod Polen og 50 – 47 over Schweiz. Det var først i mod Storbritannien at Danmark fik problemer og tabte stort, men de var videre da de vandt de første to kampe.

I semifinalen skulle Danmark op i mod Frankrig det blev til en knebben sejr de vandt 53 – 49.

Så var Danmark nået til finalen. Her skule de igen møde Storbritannien. Danmark var meget godt med i starten af kampen, men i sidste periode trak Storbritannien fra og Danmark, som tabte 53 – 34. Til gengæld kunne de glæde sig over en flot anden plads og samtidig en plads til paralympiske lege i Tokyo 2020.

Hvad er kørestolrugby
Kørestolrugby er en populær og intens holdsport for både mænd og damer som er kørestolsbruger man kan have en masse handicap som rygmarvsskader, tetra- eller paraplegi, neurologiske vanskeligheder, cerebral parese, muskelsvind eller er amputeret.

Kørestolsrugby bliver spillet af to hold med hver 4 spiller alle spillerene skal spille i kørestol og være klassificeret efter gældene klassifikations system.

Spillerne bliver klassificeret og får tilmeldt en personlig pointscore alt efter efter funktionsnedsættelse hvert hold har en pointgrænse hvilket betyder, at et hold altid må bestå af spillere med forskellige klassifikationer.

Tak til Birgitte Momme Nielsen for lån af billeder.

Anmeldelsen af “Fast & Furious Hobbs & Shaw”

Musik og Teater på Odense Værkstederne