”Choose your story”

 Af Josefine Andersen

Er du en historieelsker og kan du forstå engelsk, så vil denne app være noget for dig. ”Episode” er en visuel novelleapp, der tilbyder en million spændene historier for dig at læse. Jeg selv bruger meget tid på den og er glad for at være i stand til at præsentere dig for den.

Hvad er en visuel novelle?

Det er en spilgenre, men først og fremmest er det en digital bog.

Historierne præsenteres ofte med billeder af karaktererne, og gennem histories træffer du valg, der kan ændre hvordan historien vil gå.

Disse visuelle noveller er ofte også en dating sim. Det er et spil hvor du kan date forskellige karakterer, og ved at træffe valg ende med en’. Novellerne tilbydes i mange genre, som fantasy, sci-fi og gysere.

Hvordan skiller den sig ud fra andre visuelle novelle apps?

Der er mange visuelle novelle apps, og hvis du kigger på dem kan det være svært at se forskel, men ”Episode” er noget helt speciel. Det en af de eneste apps, der tilbyder folk at lave deres egne historier. Alle de andre apps tilbyder kun at læse appens egne historier. Så hvis du har en interesse for at skrive, kunne dette være noget for dig.

Den skiller sig ud ved at have animeret karakterer der bevæger sig, du kan designe dine egne karakterer med alt fra tøj, hudfarve og hår. Du kan vælge mellem tre forskellige stile at skrive din historie med. Classic den originale, der startede appen, Ink der introducerede evnen til at læserne kunne ændre karakterernes udseende i historien. Limelight den nyeste til familien.

Hvordan laver jeg en historie?

Hvis du har interesse i at skrive din egen historie, så må du på computeren, fordi appen tilbyder kun at læse – ikke at skrive på deres hjemmeside. Når du har lavet en profil, kan du bare gå i gang, men vær forberedt, det ikke en nem ting at gøre. Deres kodning for historieskrivning tager tid at lære, heldigvis er der mange YouTube videoer, der kan hjælpe dig. ”Episode” tilbyder os et forum inde på writing portal, der skal du tilmelde dig, men når du har gjort det, kan du både bede om hjælp til forskellige ting eller reklamere med din historie. Folk fra ”Episode” er meget aktive på Instagram, så jeg anbefaler at have profil der også, hvis du vil gøre din historie bemærket.

Måske kender du?

”Episode” har haft nogle sponsoraftaler med forskellige kendte. Du kender nok filmene ”Mean girls” eller ”Pitch perfect”, de film har deres egne ”Episode” historier.

Den kendte sanger Demi Lovato, og influensers som Hayes og Cameron har også deres egne sponsoraftaler med ”Episode”, hvor de har fået skrevet historier om dem.

Hvem står bag?

Producerne af ”Episode” er firmaet Pocket gems, det bliv stiftet i 2009 og har hjemsted i San Francisco Californien. De tilbyder os nogle andre apps som f.eks. War dragons. De har haft andre apps, der desværre ikke længere er tilgængelige i App store.

”Episode” appen blev udgivet i 2014 og er deres mest populære app, med over 3 millioner downloads bare her i Danmark.

Er appen gratis?

Ja og nej. Den er gratis at downloade. Men appen tilbyder køb. Du kan købe ekstra passes til at læse flere kapitler ad gangen. Hvis du bruger dem du har op, vil du få nye fire timer senere. Timeren starter allerede når du bruger et, så hvis du er 3 timer om at læse med dem, skal du kun vente en time på at få det fornyet.

Der er også gem valg, det er gems eller diamanter du køber. De kan låse op for specielle scener i historien, et godt tip er ikke at vælge gem valgene fordi de dyre og ofte har ikke meget betydning for historien. Du kan også indtjene nogle gratis, når du læser specifikke udvalgte historier.

Året der gik

Spilanmeldelse: Among Us