Borgerdrevet café i Borgernes Hus

Af Thomas Fugl

Den 6. marts åbnede ”Café Ordet” i Borgenes Hus på Odense Centralbibliotek. Café Ordet ligger på anden sal, lige over for afdelingen, hvor der er børnebøger.

Det er nu et par dage siden, at cafeen åbnede, og jeg er taget på besøg.

Cafeen virker rigtig hyggelig, der er en god atmosfære og jeg bliver taget godt imod af medarbejdere og personalet.

Jeg talte med cafeens leder som hedder Vita. Hun fortalte, at caféen er et projekt, der er lavet i samarbejde med Job og Kursus, der er Odense værkstedernes jobformidling til borgere med et handicap.      

Udover de tre faste medarbejdere, der arbejder i caféen, er der tilknyttet fire biblioteksmedarbejdere, der assisterer hvis der er brug for hjælp. 

En af medarbejderne i caféen er Perwin. Hun fortæller, at hun er i fleksjob og hendes arbejde primært er at anrette og servere, vaske op, tage imod penge og hvad der ellers er af opgaver i caféen.

Hun fortæller også, at det har været en rigtig god opstart og at der har været fint med besøgende.

Jeg fik serveret en rigtig god kop kaffe af noget flot porcelæn.

Det har de fået sammen med deres møbler fra Zirkel, der er kommunens genbrugsbutik.

Cafeen er ikke lavet for, at den skal give overskud. Den skal bare kunne løbe rundt. I første omgang kører projektet i et år, hvorefter det skal evalueres.

Cafeen er kun lige åbnet, men der er allerede flere planer i støbeskeen. Blandt andet er der planer om, at der skal laves bogcafé og at der nogle gange skal være åben om aftenen i forbindelse med foredrag og andre arrangementer.

Caféen har åbent alle hverdage fra klokken 10-14.

Der kan betales med kontanter eller MobilePay. 

Written by Jannik

Anmeldelse af Kylie Jenner hudplejesæt.

Tegnekomsammen