Boganmeldelse af den nye bog med John Faxe Jensen. “Den ramte jeg sku lige i røven.”

Bogen er en selvbiografi af John Faxe, og lavet i samarbejde med forlaget Lindhart og Ringhof

 Jeg har lige læst denne her gode bog som mediehuset på Rytterkassernen i Odense har fået tilsendt af bogens forlag lindhart og Ringhof.

I begyndelsen af bogen læser man en masse forord, blandt andet hvad fodboldspilleren og målmanden Peter Schmeichel siger om John Faxe Jensen. Han siger mange gode ord om ham, og det er spændende at læse om.

Man læser også John Faxe Jensen egne ord.

Udover at det er en rigtig spændende og lærerig bog, er der også gode billeder i bogen.

Her lidt om hvad bogen handler om:

Man læser at John Faxe Jensen tog med sin familie ud og se fodboldkampe og spillede også selv lidt bold der, hvor han boede. Han fortæller om, hvor svært det var at spille fodbold, fortæller om steder, hvor det var godt at spille, men hvor man blev smidt væk igen. John Faxe Jensen endte med at spille i mudder og blev så beskidt, som når en cykelrytter kører Paris-Roubaix, hvor de er smurt ind i mudder.

På et tidspunkt spillede de også tæt på en græsplæne, som lå tæt på en fabrik og tæt på en vej.  Når bolden røg over på den anden side skulle de krydse en vej. De voksne mente at det var for farligt for børn, så de blev smidt væk derfra og endte på den mudderet bane igen. Og ud over det spillede John Faxe Jensen også i hans fars gårdhave og der var det godt at spille fodbold.

På et tidspunkt tager John Faxe Jensens far ham med over på en rigtig fodbold bane og spiller fodbold.  John ser også fodboldkampe sammen med hans far, morfar og onkel, og det er så her at hans fodboldkarriere begynder.

John har blandt andet spillet i Brøndby, og i en masse andre klubber.  Han har også spillet for en udlandsklub som hedder Hamburg Sv. Her gik det både godt og skidt. Godt fordi han fik meget spilletid på banen, men skidt fordi han blev taget af holdet, da der kun måtte være to udlændinge på holdet den gang. Herefter kom han til Brøndby igen.

John Faxe Jensen har også spillet  på landsholdet for Danmark.

Man læser også hvordan han fik kælenavnet Faxe. Der gjorde han fordi hans holdkammerater hældte Faxe øl ud over ham, og derfor blev han døbt John Faxe Jensen. Man læser også, at han går i forælderens fodspor, og tager en uddannelse lige som de gjorde som håndværker.  Han endte med at gøre uddannelsen færdig og bestod.

I en kort stykke tid arbejdede han med at sætte vinduer op fra folk. Det gik godt og folk var glade.  Men så droppede han ud selvom han godt måtte få et job, der hvor han blev udlært, for han valgte i stedet fodbolden, da han ønskede at være en professionelle fodboldspiller.

John Faxe Jensen og alle dem som han har spillet sammen med i de forskellige klubber var alle sammen et stort konkurrencemenneske. Han giver den gas på fodboldbanen, og han vil gerne vinde alle kampene. Og det gjorde hans holdkammerater også selv og for John Faxe Jensen. Der gælder det både i Brøndby, i udlandet, og på landsholdet.

Da han drømte om at spille i udlandet, og blive en rigtig god fodboldspiller, sagde hans lærer at hvis ikke at fodbolden gik i udlandet måtte han godt komme tilbage og få et arbejde som håndværker. I fodbolden fik han meget spilleerfaring og han endte med at blive en rigtig god fodboldspiller, som lavede mange mål og fik mange gode resultater både i klubben Brøndby, i klubben Hamburg SV og for landsholdet for. Danmark. Han endte med at spille sammen med andre gode fodboldspiller som Michael Laudrup og Peter Schmeichel og en masse af de gode udlandske spillere.

I starten begyndte John Faxe Jensen meget med at prøve på at lave straffespark og det lykkes også for ham.

På et tidspunkt blev han så rasende under en kamp, at han har spyttede ud efter en modstander og så fik han et rødt kort.

Han har haft rigtig mange forskellige slags træner og holdkammerater og de fleste kunne han godt med, men der var også nogle han ikke kunne med. Han kunne ikke særlig godt med træner Morten Olsen. Hans holdkammerater kunne han for det meste godt med. De havde det sjovt,  og de drillede hinanden. 

De gik også i byen sammen og morede sig men på et tidspunkt endte det ikke så godt fordi de danser med trænerens datter og det fandt han ud af og så fik de ballade med træneren. Det endte med at de kom af holdet, men John Faxe Jensen blev dog på holdet.

Man får meget af vide, som man ikke viste om ham og om fodbolden. Hvad der sker mere i bogen vil jeg ikke røbe fordi det synes jeg at man selv skal læse.

Jeg synes at det er en rigtig spændene og god bog.  Som jeg godt kan anbefale at læse.

Det er en bog som man bare vil læse mere og mere af, når man først er begyndt at læse bogen.  Den er svær at ligge fra sig, når først man er begyndt på den.

Der er nogle gode billeder i bogen.

Jeg vælger at give bogen 6 ud af 6 stjerner. Jeg kan rigtig godt anbefale den, hvis man godt kan lide fodbold, eller bare godt vil vide en masse om John Faxe Jensen, hans liv og karriere.

Anmeldelsen er lavet af Line Bach Huus fra mediehuset Odense på Rytterkassernen.

Written by Jannik

Aktivitetsdag 2022

Rytterposten ønsker alle en god sommer