Anmeldelse af “Bratz Total Fashion Makeover”

Af Josefine Andersen

Tilbage I 2001 kom en ny dukke på hylden. Bratz serien, og siden hen har den solgt over 125 millioner produkter, inkluderet alt fra dukker, møbler, smykker, film og spil. For omkring 12 år siden stoppede salget, men nu er de tilbage med nye dukker og en ny app kaldet ”Bratz Total Fashion Makeover”.

Hvad er Bratz?

Det en mode dukke, kendt for deres store hoveder, sko og voldsom sminke. De mest kendte dukker er Yasmin, Cloe, Sasha og Jade.

Du har måske set tv-serien eller filmene, der handlede om disse piger der havde deres eget mode blad. Og en sans for mode.

Hvorfor stoppet Bratz salget?

Firmaer har det med at konkurrere, og desværre gælder det samme for MGA, firmaet der ejer Bratz. De sagsøgte firmaet Mattel, dem der laver Barbie og monster high, på grund af deres dukkeserie My Scene, der plagierer Bratz. Efter det sagsøgte Mattel tilbage, fordi skaberen af Bratz havde arbejdet for dem imens han skabte dem og det satte en stop på Bratz serien.

Desværre var det her ikke slutning for problemerne. For nogle år siden sagsøgte Mattel MGA for deres Bratzillaz dukker, der plagierer Monster High, og her i 2021 konkurrerer de stadig. Barbie Extra er blevet sagsøgt for plagiering O.M.G dukkerne, hvilket er en anden dukke serie fra MGA. 

Lidt trist at disse firma konkurrerer sådan, men de lige gode om at kopiere hinanden. Lidt trist, at de ikke bare kan holde sig til sig selv og holde op med at ødelægge det for alle dem, der holder af dukkerne.

Hvad handler appen om?

Denne app er endnu et match spil, lige som Candy Crush. Du matcher 3 eller flere farver, for at fjerne så mange som du kan. Der er flere forskellige udfordringer i spillet. Slip af med denne farve, få skoene ned til bunden eller fjern alle skoæskerne.

Appen giver også mulighed for at lave din karakterer og klæde dem i masser af tøj. Du kan tjene penge til tøjet ved at spille spillet. Meget af tøjet kan genkendes, fordi det har været solgt på forskellige dukker. Der er også lidt historie i appen. Desværre er appen kun på engelsk, så det kan være svært at følge med.

I denne historie ser du Burden, kirstey og Kaycee, der er modstandere i Bratz serien. De lever op til deres gamle vaner, ved at skabe problemer for spilleren og Bratz pigerne.

Overalt meaning:

Spillet er som mange andre Candy Crush-cloner. Det gør, hvad det skal. Hvis du kan lide denne slags spil, anbefaler jeg det. Du har det du kan opnå med spillet, samtidig er det meget nostalgisk, for folk der kender serien. Så for hvad det er, synes jeg det et meget godt spil.


Sådan spiller du Bengå Banko:

Fællessang på Odense Værkstederne