Anmeldelse af Dumbo (2019)

Anmeldelse af den nye udgave, af Walt Disneys Pictures Biograffilm DUMBO af Tim Burton.

Af Line Bach Huus

Filmen havde premiere i alle de Danske biografer, torsdag den 28 marts 2019. Filmen kan både ses i 3D og 2D, men den er kun med Engelsktale i 3D udgaven. 

Jeg var inde og se filmen i Nordisk biografer den biograf ved Odense banegård.

Her er lidt om hvad filmen handler om

I starten af filmen ser man to børn, som kommer fra et cirkus som deres far havde sammen med hans af døde kone. Man ser også, at faren kommer med et tog og at hans børn løber hen og tager godt imod ham. De to børn Milly og Joe Holt spilles af Nico Parker og Finley Hoppins. Faren har været i krig og kommer hjem da krigen er forbi. Desværre har han mistet sin ene arm. Hvilket gør han ikke kan beholde sit job i cirkusset. Der er kommet en anden, som har overtaget hans job i cirkusset. Han har solgt alle deres heste, da han ikke troede, at Holt som ejede cirkusset ville kunne klare at ride længere. og datteren Milly ønsker at forlade cirkusset fordi hun heller vil være en videnskabs mand og ikke bruge sin tid på at rejse rundt med et cirkus. Så er der kun sønnen Joe tilbage og det vil være for stor en opgave for en mand med alle hestene, derfor havde han ikke noget andet valg end at sælge deres cirkusheste. De heste som de sælger er de showheste som Holt red på da han var showrytter i cirkusset.  

Det visser sig så, at Holt stadig væk godt vil hjælpe til i cirkusset, så han får jobbet som Elefant passer. I starten passer det ikke lige Holt, at skulle passe elefanterne men det viser sig, at han kommer på noget af en stor opgave. Da han kun tror, at han skal gøre rent ved elefanterne. Men så kommer der nogle onde folk, som vil flytte en af elefanterne og det vil den ikke, fordi det viser sig at den er gravid med filmens lille helt Dumbo.

Elefanten føder og der kommer en sød lille men anderledes unge ud, med nogle meget store øre. Milly og Joe synes at den er sød og giver Elefant ungen navnet baby Junior. Ham som arbejder i cirkusset vil ikke have Elefantungen da han ser, at den har så store øre. Han siger til Holt at det er hans opgave, at få de store øre af Elefant ungen i en fart, da det er ham som er Elefant passer nu. Men det vil Holt ikke. Det triste ved filmen er i starten lige som i den originale Walt Disney film Dumbo.

DUMBO bliver taget fra hans mor. Det er trist at se på. Da elefantungen skal optræde i cirkusset, bliver den først til grin fordi den har så store øre. Men da de ser, at den kan flyve rundt i hele cirkusset, synes de, at den ser sød. Det er Milly og Joe som lære baby Junior at flyve, det gør de med en fjer.

Men desværre kommer der nogle meget onde folk, som gerne vil købe Elefant ungen og bruge den til deres eget cirkus, som ikke rigtigt er et cirkus. De onde folk er nogle forretningsmænd, som kun vil købe DUMBO for selv at tjene penge på ham. Men det siger de nej til fra det gode cirkus som Holt er en del af. Men desværre ender Dumbo med, at komme over til de onde. Senere henne i filmen giver Milly og Joe baby Junior et andet navn, de giver ham navnet Junior JUMBO. Da han ikke længer kan hedde baby Junior, fordi han er en DUMBO.  Hvad der ellers sker i filmen vil jeg ikke røbe. Men jeg kan godt anbefale, at tage i biografen og se filmen da den er god, sjov, trist og underholdende hele vejen igennem i filmen. Filmen er en familiefilm, så man kan godt se den med børn.

  Jeg vælger at give DUMBO 4 ud af 6 stjerner og det gør jeg fordi, at det er en god men også anderledes film end den rigtige Disney film DUMBO. Det som er anderledes ved denne her film er, at det ikke er dyrene der snakker men menneskene.

Filmen er instrueret, af Tim Burton der også har lavet klassikeren Alice I Eventyr Land. Skuespilleren Colin FARRELL spiller en af hovedpersonerne i filmen, han spiller Holt. Udover ham, medvirker en anden stor skuespiller, Danny Devito som spiller Cirkusdirektøren Max Medici, der har overtaget cirkusset for Holt imens han var i krig. De levere begge en stærk præstation. Filmen vare i 2 timer og 10 minutter og det er med reklamer. Filmen er flot lavet med en masse flotte scener. Filmen DUMBO er en ny moderniseret udgave af Disneys klassiker, helt tilbage til 1941.

Se den danske trailer til Dumbo herunder.

Se også Morten og Steffen anmeldelse herunder.

Indvielse af Odense Værkstederne Midtbyen.

Brexit udskudt op til et halvt år